Ευάγγελος Ιωαννίδης Με αφορμή τον δόλιο ορυμαγδό της αντιπολίτευσης περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Μαρτίου, 2023

Δήλωση του Ιωαννίδη Ευάγγελου

Με αφορμή τον δόλιο ορυμαγδό της αντιπολίτευσης περί δήθεν ιδιωτικοποίησης του νερού καλό είναι να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Η αντιπολίτευση συνεχίζει τα ασύστολα ψεύδη περί δήθεν  ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 που ως κυβέρνηση  προωθούσε την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και τις υπήγαγε στο υπερταμείο που δέσμευσε την περιουσία της χώρας για 99 χρόνια. Επι της σήμερα δήθεν ιδιωτικοποίησης, μιλούν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη ΣΥΡΙΖΟΚ ανερυθρίαστα για ξεπούλημα όπως το συνηθίζουν, ενώ δεν υφίσταται κάτι τέτοιο επ’ ουδενί .

Καλό θα ήταν να θυμούνται ότι αυτοί ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς για μόλις 45 εκ. ευρώ με μία κατάπτυστη λεόντειο σύμβαση αποικιακού τύπου, την ώρα που επι κυβέρνησης Σαμαρά θεωρούσαν ξεπούλημα τα 300 εκ. ευρώ για την εταιρία. Αυτό αποτελεί την επιτομή της πολιτικής αλητείας. Η δημιουργία ρυθμιστικής αρχής αποβλήτων και νερού είναι απαραίτητη, διότι γίνεται κατασπατάληση του υδροφόρου ορίζοντα από τους 200 και πλέον φορείς παροχής νερού και έχει ως εκ τούτου καταστραφεί ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας της χώρας λόγω κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης του.

Καμία σχέση δεν έχει η καθιέρωση επιτέλους και στην χώρα μας, που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή της δημιουργίας  ρυθμιστικής αρχής αποβλήτων και νερού για να μπει τάξη στο χάος και την κατασπατάληση του όπως και στην ανεξέλεγκτη διαχείριση αποβλήτων με τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Την ίδρυση της θα έπρεπε  πρώτοι οι οικολόγοι να υποστηρίζουν. Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ παριστάνουν τους οικολόγους αναλόγως των καιροσκοπικών τους στοχεύσεων όπως κατ’ επάγγελμα το συνηθίζουν. Το ίδιο έπραξαν και με την απολιγνιτοποίηση, που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν αν υποστηρίζουν την διατήρηση του λιγνίτη ή υποστηρίζουν τις ΑΠΕ και το υδρογόνο. Τους  αρκεί μόνο να κάνουν φθηνή, καιροσκοπική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Ω καιροί ω ήθη!

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

TAGGED: Πολιτική,