Ευρεία σύσκεψη υπο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιο Γεωργαντά στην Π.Ε. Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 14 Φεβρουαρίου, 2023

Ευρεία σύσκεψη υπο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Φλώρινας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς, εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου ετέθησαν ζητήματα που αφορούν τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Επίσης, τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τις επιδοτήσεις και ιδιαίτερα της αντιχαλαζικής προστασίας, καθώς και ζητήματα τοπικού χαρακτήρα.

Ο Υπουργός κ. Γεώργιος Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίξει τους αγρότες και μάλιστα με συγκεκριμένα μέτρα που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ. Για τις πληρωμές των καλλιεργειών που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, επισήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να πληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Τέλος, αναφέρθηκε στις προσκλήσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη και κάλεσε τους αγρότες να ενταχθούν σε συνεργατικά σχήματα.

Στην ολοκλήρωση των φραγμάτων και του αρδευτικού δικτύου των Πρεσπών, της Τριανταφυλλιάς και του Παρορίου, καθώς και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων (π.χ. αγροτική οδοποιία κ.α.) αναφέρθηκε  ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης, έργα τα οποία όπως επισήμανε συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του κόστους.

Ο Υπουργός έδωσε διευκρινήσεις και απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς και αγρότες και δεσμεύτηκε να εξετάσει ορισμένα ζητήματα που χρειάζονται ιδιαίτερη επεξεργασία.

Στο περιθώριο της σύσκεψης ο Υπουργός είχε συνάντηση και με εκπροσώπους αγροτών των μπλόκων της περιοχής, οι οποίοι του επέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης,  και ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος  Φλώρινας Παναγιώτης Τσακμάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Φλώρινας Βασίλης Άμπας και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου.

 

TAGGED: Πολιτική, Φλώρινα,