Ευχαριστήριο του Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας για την ανταπόκριση των Φλωρινιωτών στην δράση του για τους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας

Μετά από κινητοποίηση δεκατεσσάρων ημερών που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Φλώρινα απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι, παρά τις δυσκολίες των καιρών, νοιάζεται για τον συνάνθρωπο που αντιμετωπίζει δυσκολίες, όπου και αν αυτός βρίσκεται.

  Το πνεύμα αλληλεγγύης των συμπολιτών μας και η εθελοντική δουλειά των ανθρώπων του Ερυθρού Σταυρού απέφεραν μία εντυπωσιακή ποσότητα ειδών διατροφής, καθαριότητας, θέρμανσης και ατομικής προστασίας. 65 κούτες και πολυσυσκευασίες εμφιαλωμένου νερού έφτασαν την Τετάρτη 24 Μαρτίου στην Ελασσόνα, για να συμβάλουν στην ανακούφιση των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας εκεί.

Θερμές ευχαριστίες αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθύνουμε σε:

  • Όλους τους ανώνυμους συμπολίτες μας που συνεισέφεραν με απλόχερη αγάπη και εμπιστοσύνη πληθώρα ειδών πρώτης ανάγκης
  • Τον Δήμο Φλώρινας και ιδιαίτερα το Γραφείο Εθελοντισμού και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, για την άμεση ανταπόκρισή του στην πρόταση συνεργασίας, για την έκκληση που επίσης απηύθυνε προς τους συμπολίτες μας, για την προσφορά 3.000 μασκών και για την παραχώρηση δεύτερου χώρου συγκέντρωσης ειδών
  • Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του, που προσέφεραν μεγάλες ποσότητες ειδών, πρωτόγνωρες για σχολείο
  • Την Κίνηση Ορθοδόξων Πολιτών Φλώρινας «ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ» για τη συγκινητική προσφορά θερμαντικών συσκευών (αερόθερμα και ηλεκτρικές κουβέρτες)
  • Τη Μεταφορική Εταιρεία «ΠΟΥΧΙΑΣ», που ανέλαβε τη μεταφορά όλου του υλικού εντελώς δωρεάν
  • Τον Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας, που ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας να απευθύνει και εκείνος έκκληση στα μέλη του για συγκέντρωση ειδών και που συνέδραμε κατά τη φόρτωση του υλικού, μετά από πρότασή του
  • Τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, η οποία προσέφερε είδη που είχαν συγκεντρωθεί από τα μέλη της.


Είναι αδύνατον να μη συμπεριλάβουμε στο ευχαριστήριο αυτό τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα:

  • Τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας, που βρίσκονταν στο σημείο συγκέντρωσης των ειδών όλο αυτό το διάστημα, για να δέχονται τις προσφορές, αλλά και που δεματοποίησαν με ιδιαίτερη φροντίδα το τόσο ογκώδες υλικό.
  • Το μέλος του Δ.Σ. του Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας κ. Πέτρο Μπεδέλη για την ευγενική παραχώρηση του ισογείου χώρου ιδιοκτησίας του με σκοπό τη συγκέντρωση του υλικού, καθώς και την άμεση ανταπόκρισή του σε οποιαδήποτε ανάγκη προέκυπτε.

Η εμπιστοσύνη όλων των δωρητών τιμά το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Φλώρινας και ενδυναμώνει τους αγώνες του για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, όπου κι αν χρειαστεί.

Εκ μέρους του ΔΣ

Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του ΕΕΣ

Άννα Μπαφίτη

Pin It

Αφήστε μια απάντηση