Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» Εκδηλώσεις

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Μαρτίου, 2012

EyropaikiHmeraEygeneiasstoDromo-Afisa-1B

Εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο»

στα πλαίσια της «Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας»,

18-24 Μαρτίου 2012

Αμύνταιο, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, ώρα 12.00 μ

στην Πλατεία Αγίου Κων/νου και Ελένης (Στάση ΤΑΞΙ)

και

Φλώρινα, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, ώρα 12.15 μμ

στον Κύκλο Μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

 

Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις για την Οδική Ασφάλεια που συνδιοργανώνουν σε Αμύνταιο και Φλώρινα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και η Ε.ΚΑΤ.Ο. (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση) Φλώρινας, ως εξής :

  • Στο Αμύνταιο συμμετέχουν οι μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου μαζί με τον Δήμο Αμυνταίου και την Τροχαία Αμυνταίου, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 12.00 μ στην Πλατεία Αγίων Κων/νου και Ελένης.
  • Στη Φλώρινα συμμετέχουν οι μαθητές της Στ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 12.15 μμ στον κύκλο μπροστά από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευγένειας στο Δρόμο», παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού στους οδηγούς και τους πεζούς.

Οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, πρέπει να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ασφάλεια στους δρόμους της χώρας μας.

Ένας εκπαιδευτής Σχολής Οδηγών από τη Φλώρινα δήλωσε το εξής πολύ χαρακτηριστικό αλλά και αληθινό : «Όταν είμαστε οδηγοί κάνουμε επίθεση στους πεζούς και όταν είμαστε πεζοί κάνουμε επίθεση στους οδηγούς». Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε να εξαλειφθεί αυτή η λάθος νοοτροπία.

Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά ως προς τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι χρέος όλων μας να μηδενίσουμε αυτόν τον αριθμό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..