Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος – Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός για το 2012

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Νοεμβρίου, 2011

Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος

Προκηρύχθηκε ο Ετήσιος Διαγωνισμός για το 2012

Άρχισε την Πέμπτη η διαδικασία επιλογής για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος. Απευθύνεται σε νέους που έχουν εμπλακεί σε προγράμματα που προάγουν την κατανόηση μεταξύ των λαών των Ευρωπαϊκών κρατών. Η προθεσμία για την υποβολή των προγραμμάτων για το διαγωνισμό του επόμενου έτους, για πέμπτη συνεχή φορά από το 2008, είναι η 23η Ιανουαρίου 2011.

 

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας Καρλομάγνος, το οποίο διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου του Άαχεν, χορηγείται σε προγράμματα ή έργα που πραγματοποιούνται από άτομα μεταξύ 16 και 30 ετών. Τα βραβευμένα προγράμματα ή έργα θα πρέπει να χρησιμεύουν ως πρότυπα για τους νέους που ζουν στην Ευρώπη και προσφέρουν πρακτικά παραδείγματα Ευρωπαίων που ζουν μαζί ως μία κοινότητα. Δραστηριότητες  που έχουν σχέση με ανταλλαγές νέων, καλλιτεχνικά ή διαδικτυακά έργα με Ευρωπαϊκή διάσταση είναι μεταξύ των προγραμμάτων που επιλέγονται.  

Συνολικό χρηματικό έπαθλο 10.000 Ευρώ

Στα τρία έργα ή προγράμματα που θα βραβευθούν θα απονεμηθεί το χρηματικό έπαθλο των € 5.000,  € 3.000, και €2.000 αντίστοιχα. Οι νικητές θα προσκληθούν επίσης να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι εκπρόσωποι των εθνικών έργων ή προγραμμάτων που θα βραβευθούν, θα προσκληθούν όχι μόνο στην  τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου, αλλά δύο ημέρες αργότερα θα παραστούν στην τελετή απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου στο Άαχεν της Γερμανίας, σ’ένα διήμερο ταξίδι.

2011 νικητές  

Το βρετανικό διαδικτυακό lifestyle περιοδικό “Europe & Me”, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων το 2007, απέσπασε το πρώτο Βραβείο “Καρλομάγνος για τη Νεολαία” 2011. Το δεύτερο Βραβείο απενεμήθη στην ελληνική πρωτοβουλία “Balkans Beyond Borders”, ενώ το τρίτο Βραβείο κέρδισε η Ισπανία με το πολιτιστικό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, “Escena Erasmus Project”.

 

Χρονοδιάγραμμα

Έναρξη διαγωνισμού και υποβολής αιτήσεων στο διαδίκτυο:10 Νοεμβρίου 2011

Λήξη προθεσμίας: 23 Ιανουαρίου 2012

Επιλογή των 27 έργων από εθνικές εξεταστικές επιτροπές : έως τις 5 Μαρτίου 2012

Επιλογή των τριών βραβευμένων έργων από ευρωπαϊκή εξεταστική επιτροπή:5 Απριλίου 2012

Τελετή απονομής : 15 Μαΐου 2012

 

TAGGED: Διαδίκτυο,