Ευρωβουλευτές ΚΚΕ Οι προτάσεις της Κομισιόν για την Ενέργεια εντείνουν την ενεργειακή φτώχεια για το λαό και διασφαλίζουν την κερδοφορία των ομίλων

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Οκτωβρίου, 2022

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «προετοιμασία της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Η νέα δέσμη μέτρων της Κομισιόν προϋποθέτει ο λαός να παγώσει στο όνομα της “μείωσης της μη βασικής κατανάλωσης” για εξασφάλιση επάρκειας στους μεγαλοβιομηχάνους.

Θωρακίζονται περεταίρω οι μηχανισμοί της “πράσινης μετάβασης” και της απελευθέρωσης που είναι οι αιτίες της εκτίναξης των τιμών Ενέργειας και καυσίμων.

Παρέχονται νέα κίνητρα στους ομίλους ώστε να τζογάρουν εκ του ασφαλούς στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας και προωθούνται κοινές παραγγελίες φυσικού αερίου με τιμές ανταγωνισμού με την Κίνα και την Ινδία κατά τα “καλά και συμφέροντα” των ευρωπαϊκών μονοπωλίων κι όχι του λαού.

Για το λαό θα συνεχιστούν οι απρόσιτες τιμές πληρώνοντας από την τσέπη του τις κρατικές επιδοτήσεις για να μην διαταραχτεί η εισπραξιμότητα των επιχειρηματικών ομίλων της ενέργειας. “Αλληλεγγύη”…. με αποζημιώσεις και με το αζημίωτο μόνο η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα αρπακτικά μονοπώλια της Ενέργειας μπορούσαν να εξαγγείλουν.

Ο εργαζόμενος λαός να δυναμώσει την πάλη του για απεμπλοκή από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ενάντια στην ευρωενωσιακή στρατηγική ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς και φθηνή Ενέργεια, για να μην παγώσει  καμιά λαϊκή οικογένεια καταλήγουν οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube
TAGGED: Ευρωπαική ένωση, Πολιτική,