Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Ηλιάδης ευχαριστήριο για τους συντελεστές της εκδήλωσης της Π.Ε.Φ

Από την θέση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω και δημοσίως τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες τόσο εμού προσωπικά όσο και των συνεργατών μου, προς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Π.Ε.Φ. με την ευκαιρία του εορτασμού της 190ης επετείου από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821:

Τον φιλόλογο καθηγητή του 1ου Ενιαίου Λυκείου Φλώρινας Δημήτριο Παπαδόπουλο, ο οποίος με την εμπνευσμένη ομιλία του, την υπερπλήρη τεκμηρίων και ιστορικών κειμένων καταρράκωσε τους αμφισβητίες του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821 και έμπρακτα απέδειξε πως όσο υπάρχουν καθηγητές της δικής του εκπαιδευτικής πληρότητας και ήθους, το μέλλον των παιδιών μας βρίσκεται σε καλά χέρια.

Τον διδάσκαλο-σκηνοθέτη των «αποΜΝΗΜΟΝευμάτων» Παύλο Μπαμπάκο, ο οποίος με το ανήσυχο πνεύμα και την μεταδοτικότητά του μετέφερε επί σκηνής ολοζώντανο το 1821 μέσα από τα απομνημονεύματα των Αγωνιστών του και τα πρόβαλε αλληλένδετα με τις σημερινές ιδιάζουσες καταστάσεις.

Την συνταξιούχο εκπαιδευτικό Βέρα Κοκκινίδου, η οποία με περισσή ζέση επιμελήθηκε τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης, συμβάλλοντας με την τεράστια εμπειρία της στο θαυμαστό αποτέλεσμα που παρακολουθήσαμε.

Τις εκπαιδευτικούς Έφη Αβράμη και Ιωάννα Λέκκα, οι οποίες επιμελήθηκαν η μεν πρώτη την μουσική, η δε δευτέρα τον φωτισμό συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αρτιότητα της εκδήλωσης.

Τους μαθητές-ηθοποιούς της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, οι οποίοι με επαγγελματική επάρκεια, ζήλο και επιμέλεια υλοποίησαν τις οδηγίες του δασκάλου τους και απέδωσαν γλαφυρά τους ήρωες του ’21, κάνοντας περήφανους δασκάλους και γονείς, όλους δε εμάς να αισθανόμαστε βέβαιοι πως πλάθεται μια νέα γενιά μακριά από τις δικές μας αδυναμίες και στερεότυπα.

Θα ήταν παράλειψη εάν δεν εκφράζαμε τις ευχαριστίες και προς την καθηγήτρια σωματικής αγωγής Κική Κασκαμανίδου, η οποία ανταπεξήλθε άριστα στις υποχρεώσεις της ως τελετάρχις της εκδήλωσης.

Εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διαβεβαιώνουμε πως θα σταθούμε πάντα δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται από τους εκπαιδευτικούς της Περιφέρειάς μας για την ανάδειξη κάθε πολιτιστικής πρωτοβουλίας, η οποία προάγει το ήθος των μαθητών στηριζόμενη στα προαιώνια ιδανικά της φυλής.-

 

Δημήτριος Ηλιάδης

Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας

Pin It

Αφήστε μια απάντηση