Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας: Ιστορική αναδρομή στα Ρατοπούλεια  (2ο μέρος)

70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

1951-2021

Ιστορική αναδρομή στα Ρατοπούλεια  (2ο μέρος)

Συνεχίζοντας την αναδρομή των Ρατοπουλείων η εκδήλωση χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται γίνεται ποιοτικότερη και αποκτά μεγαλύτερη αίγλη. Με απόφαση του Δ.Σ πλέον τα παιδιά που βραβεύονται είναι παιδιά που έχουν τελειώσει την Β λυκείου απ’ όλα τα Λύκεια του Δήμου Φλώρινας. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν βραβευτεί 153 νέοι και νέες από τα λύκεια της Φλώρινας.

Τα 2018 μετά από επικοινωνία των παιδιών της οικογένειας Ρατοπούλου με τον πρόεδρο της ΕΛΦ  ζητούν την αλλαγή της ονομασίας των Ρατοπουλείων λόγω της αντικειμενικής δυσκολίας να παραβρίσκονται στην εκδήλωση. Έτσι το Δ.Σ της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας σε συνεδρίαση που γίνεται αποφασίζει τη συνέχιση της εκδήλωσης με το όνομα «Αριστεία Ευξείνου Λέσχης».

Επίσης αποφασίζει κάθε χρόνο να είναι η εκδήλωση αφιερωμένη σε μια προσωπικότητα του Πόντου. Η πρώτη προσωπικότητα που επιλέχθηκε ήταν ο Νικόλαος Καπετανίδης δημοσιογράφος και εκδότης που απαγχονίστηκε στα δικαστήρια της Αμάσειας από το Τουρκικό Καθεστώς. Σκοπός της ΕΛΦ είναι  να δίνεται κάθε φορά και διαφορετικό όνομα στην εκδήλωση είναι να γνωρίσει η τοπική κοινωνία ανθρώπους της περιοχής του Πόντου και την προσφορά τους στα γράμματα τον πολιτισμό αλλά και στην ιστορία του Ελληνισμού του Πόντου.

Για όλους όμως εμάς η εκδήλωση θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικογένεια Ρατοπούλου την αείμνηστη Σοφία την μητέρα της Μαριάνθη και τα αδέλφια της Χρήστο, Μαργαρίτα και Αθηνά στα όποια η ΕΛΦ εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση