Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια θεσμοθέτησης του Θεσμό Bravo!

Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια θεσμοθέτησης του Θεσμό Bravo!
Ενός Θεσμού που βασίζεται στην ανάπτυξη ενός πολυσυμμετοχικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες & δράσεις που αναπτύσσονται στη χώρα μας.

Με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης κουλτούρας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας, ο Θεσμός BRAVO αναπτύσσεται πάνω στο τρίπτυχο της καταγραφής, του διαλόγου και της ανάδειξης των Πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ του ΑΥΡΙΟ!
Προκειμένου να δημιουργήσουμε την Ελλάδα του Αύριο, απαιτείται η συμμετοχή και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων θεσμικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και η σύμπραξη όλων των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου τρόπου σκέψης και δράσης για τη δημιουργία μιας βιώσιμης Οικονομίας-Κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που συμβάλλουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής, στη δημιουργία μιας πράσινης οικονομίας, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της υποστήριξης της Κοινωνικής Συνοχής, προσφέρουν μια ελπίδα στην Ελλάδα του «Σήμερα» και συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του ΑΥΡΙΟ!
Ο Θεσμό Bravo προσελκύει την ενεργή συμμετοχή 45.000 Ενεργών Πολιτών. Πιο συγκεκριμένα στον Θεσμό Bravo Dialogue & Awards συμμετέχουν περισσότεροι από 160 Οργανισμοί με 250 πρωτοβουλίες, 350 εκπρόσωποι Ακαδημαϊκών, Θεσμικών και Κοινωνικών Φορέων, που απαρτίζουν τις επιστημονικές του επιτροπές, ενώ στο Bravo Schools, τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό συμμετέχουν κάθε χρόνο από 230 σχολικές μονάδες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 20.000 μαθητών, που μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, καταθέτουν 670 προτάσεις για τη Δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!
Ο θεσμός Bravo, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης, εξελίσσεται σε τρεις άξονες: το Bravo Sustainability Dialogue & Awards, το Bravo Global Goals Awards και το Bravo Schools.
Η ολοκλήρωση του Θεσμού Bravo σηματοδοτείται από:
την Ετήσια Εκδήλωση «Bravo Sustainability Week 2021», το διάστημα 31 Μαιου – 5 Ιουνίου 2021, όπου σε μια πολυσυμμετοχική και πολυθεματική εκδήλωση, θα αναπτυχθούν τραπέζια διαλόγου και προβληματισμού για τα σημαντικότερα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενώ θα παρουσιασθούν οι αναδειχθείσες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν έναν βιώσιμο μέλλον!
την επετειακή έκδοση «Global Goals Review 2020», στην οποία καταγράφονται οι Πρωτοβουλίες που συνδέονται με τους Παγκόσμιους Στόχους και έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα το διάστημα 2015-2020, αποτυπώνοντας την ωριμότητα της ελληνικής αγοράς και κοινωνίας ως προς τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ ή στην ιστοσελίδα: bravosustainabilityawards.com

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση