Φιλώτας Μ.Π.Σ δελτίο τύπου 3/3/2013

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Μαρτίου, 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Νίκη για την γυναικεία ομάδα του Φιλώτα Μ.Π.Σ με σκορ 26-34 επί του Α.Ο Ιωαννίνων στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/3 στα Ιωάννινα στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α2 γυναικών. Σε γενικές γραμμές ο αγώνας θα μπορούσε με βάση την εξέλιξη του, να χαρακτηριστεί πολύ καλός, με συνεχείς ανατροπές και πολύ πλούσιο θέαμα.

Αναλυτικότερα, το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ υψηλή ένταση και από τις δύο ομάδες. Το παιχνίδι εξελίχτηκε γρήγορα σε ένα μίνι ντέρμπι με τον Α.Ο Ιωαννίνων να είναι συνεχώς μπροστά στο σκορ με μόλις ένα γκολ διαφορά αλλά και με το Φιλώτα να μην αφήνει τις Γιαννιώτισσες να ηρεμίσουν ούτε λεπτό. Στο 15ο λεπτό ο Φιλώτας άρχισε να βρίσκει υποτυπώδη ρυθμό και να κερδίζει το προβάδισμα στο σκορ με 1 γκολ, η απρόσμενη όμως δίλεπτη στην παίχτρια του Φυλάκη Φ. ξαναέδωσε το «φιλί της ζωής» στον Α.Ο. Ιωαννίνων ο οποίος εκμεταλλευόμενος την υπεραριθμία έκανε την ανατροπή και το +2. Με τον Φιλώτα αδύναμο να καλύψει αυτή την διαφορά έληξε το ημίχρονο με σκορ 16-14.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες δεν εμφάνισαν καμιά ιδιαίτερη μεταβολή στην απόδοση τους με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να προηγούνται σκορ για +1. Στο 40ο λεπτό όμως η προπονήτρια του Φιλώτα Λιότσκα Θ. προχώρησε σε εκτενείς αλλαγές στην επιθετική διάταξη της ομάδας πετυχαίνοντας έτσι να αλλάξει τον ρυθμό και την ροή του παιχνιδιού. Οι Φιλωτιανές έκαναν πολύ γρήγορα και αρκετά εύκολα την ανατροπή στο σκορ και πήραν προβάδισμα 3 γκολ. Από το σημείο αυτό και έπειτα οι φιλοξενούμενες επέβαλαν άνετα έναν γρήγορο ρυθμό και χωρίς να τους επηρεάσουν οι δίλεπτες αποβολές των Τσουτσουλάκη Σ. και Αβραμίδου Γ. έφτασαν το παιχνίδι ως το τέλος του χωρίς προβλήματα και με το σκορ να διαμορφώνεται στο 26-34.

Καλύτερες παίχτριες ήταν οι Κατωτοικίδου Α. από τον Φιλώτα Μ.Π.Σ. με 10 γκολ και η Μητκάνη Κ. με 7 γκολ από τον Α.Ο. Ιωαννίνων. Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Βέργος Α. από το Αγρίνιο και Κυριακού Α. από την Άρτα, οι οποίοι δεν απέφυγαν, να ευνοήσουν την έδρα και σε μερικές φάσεις με παράλογα σφυρίγματα να εκνεύρισουν τις φιλοξενούμενες.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τις αθλήτριες του για την νίκη τους και επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Α.Ο. Ιωαννίνων για την φιλοξενία του.

Συνθέσεις ομάδων:

Φιλώτας Μ.Π.Σ: (Λιότκα Θ.) Ταϊρίδου Θ. (ΤΦ), Κλάζογλου Ε. (1), Κατωτοικίδου Ν. (10), Γκάτσιου Α., Τσουτσουλάκη Σ. (6), Παραστατίδου Σ. (ΤΦ), Αβραμίδου Γ. (1), Χαριτοπούλου Ο. (5), Στρατάκη Ε. (6), Φυλάκη Φ. (5), Κέρλοβα Α.

Πέναλτι: 2/4 Δίλεπτες: 3

Α.Ο Ιωαννίνων : (Καραμπίνας Ι.) Βλαχοπούλου Ε., Παρασκευά Α. (4), Μιτκάνη Κ. (7), Ζαμπαλά Μ. (2), Κυριαζή Α. (6), Εφαπλωματά Μ. (1), Μπιζου Σ. (4), Μπεκιράκη Μ,. Πότσικα Μ., Τσατσούλη Β., Καρέλα Α. (2), Κυρίτση Ε.

Πέναλτι: 6/8 Δίλεπτες: 3

Δεκάλεπτα: 5-6, 10-9, 16-14 & 19-20, 22-25, 26-34.

PAMPAIDES-FILOTAS-THISEAS-lehovou

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ

Η ατυχία και οι λάθος επιλογές επέφεραν την ήττα για τους παμπαίδες του Φιλώτα Μ.Π.Σ. από την αντίστοιχη ομάδα του Α.Μ.Σ Θησέα Λεχόβου με σκορ 17-34 στον αγώνα που έγινε το Σάββατο 2/3 στο ΔΑΚ Αμυνταίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ έντονα, με πολύ γρήγορο ρυθμό και από τις δύο ομάδες. Το αποτέλεσμα ήταν ένας πολύ όμορφος αγώνας, όπου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πολύ ωραίο θέαμα με πάρα πολλές προσωπικές μονομαχίες και αρκετά γκολ. Η εξέλιξη του αγώνα προδιέγραφε ένα θεαματικό ντέρμπι, αλλά στο 10ο λεπτό τραυματίστηκε ο Ζαρογιάννης Ι. στον αστράγαλο και αναγκάστηκε να βγει από το γήπεδο, στερώντας από τον Φιλώτα ένα πολύτιμο όπλο. Ο Θησέας ως πιο έμπειρη ομάδα και εκμεταλλευόμενος την αλλαγή ισορροπίας των δυνάμεων αξιοποίησε στο έπακρο την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στην άμυνα του Φιλώτα και έφυγε μπροστά στο σκορ με +6. Η συνέχεια ήταν απλή, ο Θησέας συνεχώς πίεζε από την αδύνατη πλευρά του Φιλώτα και ο Φιλώτας προσπαθούσε να βρει τον ρυθμό του στην επίθεση με τον Ράντογλου Σ. να χάνει πολλές ευκαιρίες για γκολ λόγω κακών επιλογών στους αιφνιδιασμούς. Έτσι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Θησέας επιβλήθηκε επί του Φιλώτα με τελικό σκορ 17-34.

Καλύτεροι παίχτες από τον Φιλώτα Μ.Π.Σ ήταν ο δαιμόνιος Ράντογλου με 2 γκολ και ο Καλομηνίδης Δ. με 4 γκολ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου υπενθυμίζει στους νεαρούς αθλητές του ότι ο αθλητισμός έχει τέτοιες ανατροπές και ατυχίες, οι οποίες όμως ελαχιστοποιούνται μόνο μέσα από την εντατική προπόνηση και την σκληρή δουλειά.

Σύνθεση Φιλώτα Μ.Π.Σ. : ( Κιοσές Μ.) Παπαδόπουλος Π. (ΤΦ), Κιοσές Δ. (3), Τουζταρής Κ. (1), Karas D. (1), Τανίδης Τ., Ζαρογιάννης Ι. (5), Ράντογλου Σ. (2), Μπεκιάρης Γ. (1), Μουταφίδης Μ., Καλομηνίδης Δ. (4).

 

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Εύκολο πρωινό για τις παγκορασίδες του Φιλώτα Μ.Π.Σ αφού νίκησαν τον Α.Μ.Σ. Μέγα Αλέξανδρου Φλώρινας με σκορ 21-10 στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 3/3 στο ΔΑΚ Αμυνταίου.

Αν και είχαν εύκολο αντίπαλο, σε αρκετά σημεία οι γηπεδούχοι δυσκόλεψαν μόνες τους τον εαυτό τους. Το στατικό παιχνίδι και οι λάθος επιλογές σουτ, μίκρυναν την διαφορά των δυο ομάδων στα τεχνικοτακτικά στοιχεία και χάλασαν τις προϋποθέσεις για όμορφο θέαμα. Παρ’ όλα αυτά η εμπειρία και η φυσική κατάσταση απέδωσαν τα μέγιστα και έτσι ο Φιλώτας Μ.Π.Σ. διατηρούσε συνεχώς ένα προβάδισμα ασφαλείας 5 γκολ. Αιχμή του δόρατος και καλύτερη παίχτρια του αγώνα ήταν η Χατζηιωάννου Χ. με 8 γκολ. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν οι δύο τερματοφύλακες του Φιλώτα Τετεδάκη Χ. και Δούμκου Ο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου συγχαίρει τις νεαρές του αθλήτριες για την νίκη τους καθώς και για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα τους με το τέλος του 1ου γύρου. Τέλος επιθυμεί να εκφράσει την προσδοκία του για κατάκτηση ακόμα καλύτερης θέσης με την λήξη του πρωταθλήματος.

Σύνθεση Φιλώτα Μ. Π. Σ.: ( Λιότσκα Θ.) Κιοσέ Δ. (3), Ελευθερίου Μ. (1), Ζαρογιάννη Ζ. (1), Τετεδάκη Χ. (ΤΦ), Στρατάκη Ε. (6), Τραγαράκη Ε. (1), Κιοσέ Μ. (1), Χατζηιωάννου Χ. (8), Δούμκου Ο. (ΤΦ), Αξιώτη Ν., Θεοδωρίδου Α.

 

ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Νίκη στα χαρτιά 10-0 για τα μίνι κορίτσια του Φιλώτα Μ.Π.Σ. αφού η ομάδα του Α.Μ.Σ. Μέγα Αλέξανδρου δεν προσήλθε στο γήπεδο του ΔΑΚ Αμυνταίου στον προγραμματισμένο αγώνα της Κυριακής. Έτσι η λήξη του 1ου γύρου των αγώνων του πρωταθλήματος μίνι κοριτσιών βρίσκει τον Φιλώτα Μ.Π.Σ. στην 4η θέση ελπίζοντας για μία ακόμα καλύτερη πορεία.

TAGGED: Αμύνταιο, Λέχοβο,