Φλώρινα-Διαμαρτυρία για την ελλιπή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Οκτωβρίου, 2011
Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

 

1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 

2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 

3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 

5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 

1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 

2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 

 

Φλώρινα  22-10-2011

 

 

ΠΡΟΣ : Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας

 

Δήμαρχο Φλώρινας

 

ΚΟΙΝ : Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Φλώρινα

 

 

 

Θέμα : ΄΄ Διαμαρτυρία για την ελλιπή χρηματοδότηση

 

των Σχολικών Επιτροπών ΄΄

 

 

 

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

 

Κύριε Δήμαρχε,

 

 

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Φλώρινας σας εκφράζουμε την ανησυχία μας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

Η χρηματοδότηση που δόθηκε προσφάτως από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή, στις περισσότερες σχολικές μονάδες χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών που προήλθαν λόγω ελλιπούς -και με καθυστέρηση- χρηματοδότησης κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του κράτους προς τις σχολικές επιτροπές μειώθηκε κατά 40 % περίπου, ενώ την ίδια στιγμή η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θα διπλασιαστεί (οι σχολικές επιτροπές δεν θα μπορούν να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης, παρά κίνησης), σας εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων.

 

Ειδικά φέτος μετά από τη συγχώνευση πολλών σχολικών μονάδων θα αναμέναμε αυξημένους προϋπολογισμούς, παρόλο αυτά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με αποκορύφωμα την πλήρη εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης αντί της φορολογικής ατέλειας που θα έπρεπε να υπάρχει.

 

Σε αρκετά σχολεία τα φωτοτυπικά μηχανήματα έχουν σταματήσει σήμερα να λειτουργούν, μετά την αυξημένη ανάγκη σε αναπαραγωγή φωτοτυπιών που προέκυψε λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην παράδοση αρκετών σχολικών βιβλίων.

 

Αναρωτιόμαστε πως θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας και πως θα καλυφτούν όλες οι απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες συντήρησης, πέραν της δαπάνης για αγορά πετρελαίου

 

 

 

Πιστεύουμε ότι είναι λογιστικά αδύνατον να καλυφτούν ακόμα και οι βασικές δαπάνες και θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του αγαθού της παιδείας.

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την υποβάθμιση αυτήν και είμαστε διατεθειμένοι σε μία τέτοια περίπτωση να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες για να προασπίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας.
ypografes-ds-s-goneon

 

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..