ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με τους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας και με την υποστήριξη του A CERT Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, διοργανώνει Φόρουμ Πολιτών στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2011 στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα αντιστοίχως.

Η δράση αυτή αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία, της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΕΚ, με τίτλο: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πόλη σας» και απευθύνεται στους πολίτες της περιφέρειας με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου μαζί τους σχετικά με ζητήματα ευρωπαϊκών πολιτικών που αφορούν ιδιαίτερα την εκάστοτε περιοχή. Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων με τη συμμετοχή Ευρωβουλευτών καθώς και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων πολιτών, με στόχο τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ενημερωθούν για  το νομοθετικό έργο και τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΕΚ σε τομείς ιδιαίτερου τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Το θέμα που έχει επιλεγεί είναι : «Ενέργεια και Περιβάλλον: Νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου και ώρα 17:00, στην Αίθουσα Κοβεδάρειο στην Κοζάνη, θα λάβει χώρα ανοιχτή συζήτηση, με ομιλητές ευρωβουλευτές, εκπροσώπους των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, κοινωνικο-επαγγελματικών ενώσεων, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακούς.

 

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, οι ευρωβουλευτές θα μεταβούν στην Πτολεμαϊδα, για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπροσώπους φορέων και ενώσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Απασχόλησης, της Υγείας και της προστασίας του Περιβάλλοντος.

 

Στη συνέχεια, θα επισκεφθούν το Σταθμό της ΔΕΗ » Αγ. Δημήτριος» και το λιγνιτωρυχείο » Νότιο Πεδίο», και τη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας ( ΖΕΠ).

 

Η εκδήλωση στην Κοζάνη της 21ης Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση