Γ. Κασαπίδης: Η πολυφωνία και η εκπροσώπηση όλων των φορέων με προτάσεις και σχέδιο στην Εδαφική Επιτροπή, διαμορφώνουν τον οδικό χάρτη

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Μαΐου, 2023

Γ. Κασαπίδης: Η πολυφωνία και η εκπροσώπηση όλων των φορέων της Περιφέρειας με προτάσεις και σχέδιο στην Εδαφική Επιτροπή, διαμορφώνουν τον οδικό χάρτη για τη ριζική αναδιάρθρωση του παραγωγικού της μοντέλου

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, η πρώτη συνεδρίαση της Εδαφικής Επιτροπής, για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο αμφιθέατρο της ΖΕΠ, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Γρηγόρη Τσιούμαρη, του εκπροσώπου της ΠΕΔ και Δημάρχου Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, Θεόδωρου Θεοδουλίδη, του Προέδρου του ΕΒΕ Κοζάνης, Γιάννη Μητλιάγκα, του Προέδρου του ΕΒΕ Φλώρινας, Σάββα Σαπαλίδη, του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου και Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Μετάβασης, Στέργιου Κιάνα, του Προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, Θεόδωρου Σιόγκα, του μέλους του ΔΣ της ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Α.Ε., Γιώργου Τοπαλίδη, εκπροσώπων της ΔΕΗ, των Εργατικών Κέντρων Δ. Μακεδονίας και μελών Τοπικών Οργανώσεων Νέων.

 

«Πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή αποτελεί το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων σχεδιάζουμε από κοινού, με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, το μέλλον της Περιφέρειας». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης από το βήμα της πρώτης συνεδρίασης της Εδαφικής Επιτροπής Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έστειλε το μήνυμα της αναπτυξιακής στρατηγικής που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή, ώστε η ριζική αναδιάρθρωση της οικονομίας της Περιφέρειας, να χαρτογραφηθεί με τη συμμετοχή και τις προτάσεις όλων των κοινωνικών ομάδων και φορέων.

 

Οι σημαντικές τοποθετήσεις, επισημάνσεις και αποφάσεις των μελών για το σχέδιο της ΔΑΜ κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, καταδεικνύουν και παγιώνουν τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής Αρχής για την κατάρτιση ενός ρεαλιστικού σχεδίου ως ένα οδικό χάρτη με μετρήσιμο αποτέλεσμα, για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου, σημαντικό για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

κασαπιδης φορεις (custom)

TAGGED: Δυτική Μακεδονία,