Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γ. Κασαπίδης: Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Ιουνίου, 2023

Γ. Κασαπίδης:  Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία και αντιμετωπίζουμε την περιβαλλοντική ρύπανση της λίμνης Βεγορίτιδας.

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα διαχείρισης λυμάτων των οικισμών της Εορδαίας δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Τη σύμβαση του έργου «Εσωτερικό δίκτυο Λυμάτων Καρυοχωρίου και ΚΑΑ μεταφοράς λυμάτων στην ΕΕΛ Πτολεμαΐδας οικισμών Καρυοχωρίου-Αγίου Χριστοφόρου ΔΕ Αγίας Παρασκευής», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης και ο ανάδοχος του έργου, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023.

 

Στην υπογραφή έδωσαν το «παρών», η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικού Μενέλαος Μακρυγιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης Γεώργιος Βαβλιάρας.

 

Το έργο προϋπολογισμού 1.529.976,47€, (με ΦΠΑ), είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ, από Εθνικούς πόρους και από ιδίους πόρους ΔΕΥΑΕ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι στο συγκεκριμένο έργο, έπειτα και από ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής, διευθετήθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν στις κατοικίες στην Τοπική Κοινότητα της Ασβεστόπετρας όπου δεν περνούσε ο αγωγός των λυμάτων.

κασαπιδης υπγραφη για λυματα

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέου εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ακαθάρτων, μήκους 16.500,00 μέτρων περίπου, στους οικισμούς Καρυοχωρίου και Αγίου Χριστοφόρου του Δήμου Εορδαίας, έως τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Πτολεμαΐδας, με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στους οικισμούς αυτούς και στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σε δηλώσεις του, μετά  την υπογραφή της σύμβασης, σημείωσε πως: «Με το συγκεκριμένο έργο δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, σε μία περιοχή που παρατηρούνταν εκτεταμένη ρύπανση του εδάφους. Συγχρόνως δίνουμε έμφαση στην υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων, στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και να διασφαλίσουμε παράλληλα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

TAGGED: Βεγορίτιδα λίμνη, Δυτική Μακεδονία, Εορδαία, Πτολεμαΐδα,