Γεωργία Ζεμπιλιάδου Δυτική Μακεδονία Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία και έπεται συνέχεια

Ημ/νία Ανάρτησης: 5 Μαΐου, 2017

zempiliadou-9Δυτική Μακεδονία
Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία και έπεται συνέχεια με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ!
Τα προτάγματα και τα σχέδια του κ. Καρυπίδη …έπιασαν τόπο!

Τα τελευταία στοιχεία της Eurostat είναι αποκαλυπτικά. Η Δυτική Μακεδονία είναι, δυστυχώς, για το 2016 η πρώτη περιφέρεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανεργία με ποσοστό που φτάνει το 31,3% (βλέπε σχετικό επίσημο πίνακα).
Ένα ποσοστό που μέλλεται να αυξηθεί καθώς ήδη συμφωνήθηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς η πώληση του 40% των μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ, με ό,τι αυτό θα σημάνει για τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας και την τοπική μας οικονομία.
Ο πίνακας της Eurostat είναι αποκαλυπτικός:

pinakas zempiliadoy

Τα προτάγματα και οι ευθύνες του κ. Καρυπίδη.
Η ανεργία βεβαίως δεν ήταν σε χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, όμως ο κ. Θ. Καρυπίδης, ο “καλός” και “πρόθυμος” φίλος της κυβέρνησης, φρόντισε αυτό το διάστημα των τριάντα δύο (32) μηνών που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας μας να την ανεβάσει όσο ψηλότερα γινόταν καθώς κατάφερε μαζί με τους συνεργάτες του:
– Να χαθούν 231 εκ € του ΕΣΠΑ 2007-2013
– Να απενταχθούν 88 έργα του ΕΣΠΑ 2007 -2013
– Να είναι τελευταίοι από τις δεκατρείς Περιφέρειες στην απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ
– Να καθυστερήσουν αναιτιολόγητα για διάστημα 1,5 χρόνου και 8 μηνών αντίστοιχα τα δύο μεγάλα έργα της Πανεπιστημιούπολης και του έργου της ΔΙΑΔΥΜΑ
– Να χάσει η Δυτική Μακεδονία τη δυνατότητα παροχής Φυσικού Αερίου
– Να μην έχουν εντάξει ούτε ένα έργο στο πακέτο Γιούνκερ μέχρι σήμερα
– Να μην έχουν ξεκινήσει κανένα από τα μεγάλα αρδευτικά και να χάσκουν ακόμη μισοτελειωμένα φράγματα και αρδευτικά, την ίδια ώρα που ο τόπος μας αντιμετωπίζει την χειρότερη λειψυδρία των τελευταίων 15 χρόνων. Κάπως έτσι, ενώ έχουμε τα πιο πολλά επιφανειακά νερά της χώρας, οι γεωργοί μας βλέπουν να χάνετε η παραγωγή τους και να μειώνεται το εισόδημά τους.
-Να μείνει εκτός η Δυτική Μακεδονία από το πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, που μόνο για τα Γρεβενά σημαίνει απώλεια 3εκ€ για το 2017
– Να προσθέσουν ~7.900 ανέργους στη Δυτική Μακεδονία και να χαθεί η ευκαιρία να δημιουργηθούν επιπλέον 1100 τουλάχιστον, νέες θέσεις εργασίας αυτά τα τρία χρόνια.
Και τώρα η ΔΕΗ.
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, υπάρχει και συνέχεια με τη ΔΕΗ, όπου ο… αγωνιστής και… αδέσμευτος Περιφερειάρχης αφού μας φλόμωσε με διάφορους δεκαρικούς, πως, για παράδειγμα, δεν θα στρώσει το χαλί σε κανένα για την πώληση της, τελικά έγινε ο ίδιος το… χαλί, με τη θέληση του, κάτω απ’ το οποίο επιχείρησε να κρύψει τα σχέδια της κυβέρνησης που αν εφαρμοσθούν θα οδηγήσουν τον τόπο στις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας του.
Κι αυτό γιατί, αν σήμερα μιλάμε για ποσοστό ανεργίας 31,3%, μπορεί να φανταστεί ο καθένας που θα εκτοξευτεί με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, που θα προσθέσει 11.000 νέους άνεργους στον τρομακτικό αριθμό των 31.800 άνεργων της περιοχής
Γι’ αυτό όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε και να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας για να μην επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει ό,τι κτίστηκε και κερδήθηκε με αγώνες εδώ και χρόνια.
Όσο για την υποτιθέμενη παραίτηση του κ. Καρυπίδη, τι να την κάνουμε πια;
Έχει τόση αξία όσο ο λόγος και τα προτάγματα του.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

TAGGED: Δυτική Μακεδονία, Εργασία,