Γεωθερμία Παρουσιάστηκε στον Αετό το έργο για την χρήση της σε καλλιέργειες στην περιοχή του Αμυνταίου (βίντεο & φωτο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Φεβρουαρίου, 2023

Γεωθερμία Παρουσιάστηκε το έργο για την χρήση της στη περιοχή του Αμυνταίου

Η χρήση καινοτόμων τεχνικών και αξιοποίηση των φυσικών πόρων (γεωθερμία) για την βιώσιμη ανάπτυξη θερμοκηπίων παρουσιάστηκε στην αίθουσα του πρ. δήμου Αετού την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023
Η περιοχή έχει ένα γεωθερμικό πεδίο που αναβλύζει νερό σε θερμοκρασία έως και 36 βαθμούς C

Η παρουσίαση έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου από επιστήμονες καθηγητές Θωμά Κωτσόπουλου του ΑΠΘ και Φωκίων Παπαθανασίου του Πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας.
Το παρόν έδωσε και ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Φλώρινας Βασίλης Άμπας η Αντιδήμαρχος Ελένη Γυρίκη και η πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αμυνταίου Διαμάντω Κρητικού και πολλοί αγρότες της περιοχής.

Ο δήμος Αμυνταίου παραχώρησε την ανάλογη έκταση για γίνει διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της θερμότητας των γεωλογικών σχηματισμών της περιοχής σε αγροτικές εφαρμογές όπως η καλλιέργεια σε θερμοκήπιο και η καλλιέργεια σπαραγγιών στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Θωμάς Κωτσόπουλος, στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση παραγωγών, γεωπόνων και φοιτητών στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και στις νέες τεχνολογίες στα θερμοκήπια.

Ακολούθησε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου

TAGGED: Τ.Κ. Αετού,