Γιάννης Αντωνιάδης για προανθικα Άλλη μια δέσμευση υλοποιείται

Την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022, ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία (1367/206 11.7.2022) για την αποζημίωση των ζημιών που προκλήθηκαν την Άνοιξη του 2021 στις δενδροκαλλιέργειες που βρίσκονταν σε προανθικό στάδιο και βάσει νομοθεσίας υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ γιατί ήταν εκτός κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Μετά από συνεχείς και επίμονες πιέσεις των βουλευτών Φλώρινας και Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναζήτησε σχετική νομοθετική φόρμουλα ώστε να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια και να πράξει το δίκαιο που είναι η αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, δεσμεύτηκαν τα σχετικά κονδύλια για τις αποζημιώσεις και με τη δημοσίευση της τροπολογίας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η οποία θα γίνει τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει ο δρόμος για την αποζημίωση των δικαιούχων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Άλλη μια δέσμευση του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του βουλευτή-ΝΔ Φλώρινας προς τους αγρότες υλοποιείται.

Δείτε το πλήρες κείμενο της τροπολογίας,

Είναι το άρθρο 5, στις σελίδες 2-4.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση