Γιάννης Αντωνιάδης Μέρα γιορτής και χαράς για το Αμύνταιο η ένταξη των μελετών των δύο αρδευτικών έργων (βίντεο)

Για τη ένταξη των δύο έργων «Μελέτη αρδευτικού δικτύου Βεγορίτιδας» και «Μελέτη αρδευτικού δικτύου Χειμαδίτιδας» του Δήμου Αμυνταίου στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου μίλησε τη Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης στο ράδιο Λέχοβο 971.

Μέρα γιορτής και χαράς είπε ο κ Αντωνιάδης για το Αμύνταιο προχωρά η υλοποίηση ενός εμβληματικού όπως είπε έργου που αποτελούσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας αλλά δική του προεκλογική δέσμευση.

Ο κ Αντωνιάδης αναφέρθηκε επίσης στην έλευση του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη τις εξελίξεις γύρω από τα ορυχεία Αχλάδας ,Βεύης και Βεγόρας, τη στήριξη της ΔΕΤΕΠΑ με την επιδότηση του καυσίμου, την εισήγηση του για τις σταυλικές εγκαταστάσεις, και τους δασικούς χάρτες

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας υπέγραψε την ένταξη για εκπόνηση των δύο μελετών αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου.

Δύο μεγάλα έργα, τα οποία όταν θα ολοκληρωθούν θα αλλάξουν την εικόνα του λεκανοπεδίου Αμυνταίου. Με κοινή προσπάθεια με το Δήμαρχο Αμυνταίου, τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες της Φλώρινας, αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου, ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη. Μια προσωπική προεκλογική δέσμευση για ένταξη και των δύο αρδευτικών δικτύων Βεγορίτιδας και Χειμαδίτιδας, δικαιώνεται.

Από την επόμενη κιόλας μέρα της ανάληψης της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία και της εκλογής μου ως κυβερνητικού βουλευτή του Νομού Φλώρινας, ξεκίνησε ένας αγώνας για την εξεύρεση των 6 εκ ευρώ για την εκπόνηση των δύο μελετών.

Σήμερα, εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί οι κόποι δύο χρόνων στέφτηκαν με επιτυχία. Χαιρετίζω λοιπόν την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, γιατί ικανοποίησαν άλλο ένα αίτημα του φλωρινιώτικου λαού και δικαίωσαν όραμα δεκαετιών.

Τα εν λόγω έργα στρατηγικού χαρακτήρα θα αλλάξουν σημαντικά το παραγωγικό μοντέλο του Δήμου Αμυνταίου. Δικαιολογημένα είναι μέρες γιορτής και χαράς για όλους τους κατοίκους του Δήμου Αμυνταίου, του νομού Φλώρινας και όλης της Δυτικής Μακεδονίας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση