Γιάννης Αντωνιάδης: Μήνυμα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ημ/νία Ανάρτησης: 18 Μαΐου, 2018

Γιάννης Αντωνιάδης: Μήνυμα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αναγνωρίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το 1994 ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο. Αποτελεί μια ιδιαίτερη ημέρα που σηματοδοτεί μια σειρά τραγικών γεγονότων για τον ελληνισμό του Πόντου, μια σειρά τραγικών γεγονότων της ελληνικής ιστορίας. Την αποφράδα αυτή ημέρα ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, και άρχισαν οι σελίδες της σύγχρονης ιστορίας να γεμίζουν με αίμα, διωγμό, και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα κατά της ανθρωπότητας, αλλά και ως ένα έγκλημα στο οποίο τόσα χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Η Ιστορία είναι αυτή που διδάσκει. Που μας βοηθά να γνωρίσουμε το παρελθόν, να κατανοήσουμε το παρόν και να προετοιμάσουμε το μέλλον. Η Γενοκτονία είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και η Διεθνής Κοινότητα με τους θεσμούς που διαθέτει οφείλει καταρχάς να δικαιώσει τα θύματα και να καταδικάσει τον θύτη. Η Μνήμη για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού είναι χρέος και ιερό καθήκον όλων μας.

Σήμερα ο οργανωμένος ποντιακός χώρος που εκπροσωπείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων με πρόεδρο τον κ. Αμαραντίδη Γιώργο και σε επίπεδο Ελλάδας από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας με πρόεδρο τον κ. Τοπαλίδη Χρήστο, δίδει έναν αγώνα μακρύ και δύσκολο για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, αγώνα που έπρεπε να επωμιστεί η πολιτεία .

Αφού όμως δεν το πράττει καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, γιατί μόνο με τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα αναπαυθούν οι ψυχές των γενοκτονημένων αδερφών μας και θα αποτραπούν νέα παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον. Αιωνία τους η μνήμη.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Πολιτική,