Γιάννης Αντωνιάδης τι θα ζητήσω από τον Πρωθυπουργό (βίντεο)

Γιάννης Αντωνιάδης τι θα ζητήσω από τον Πρωθυπουργό

O βουλευτής της ΝΔ στην ΠΕ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης ήταν καλεσμένος στο ράδιο Λέχοβο 97.1 το πρωί της τρίτης 7 Ιουλίου.

Ο κ Αντωνιάδης αναφέρθηκε στη σύσκεψη των φορέων του νομού που συγκάλεσε με αφορμή τη κατ ιδίαν συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή.

Δύο είναι τα θέματα σύμφωνα με τον βουλευτή που θα τεθούν στον Πρωθυπουργό

η κατ ’εξαίρεσιν χρηματοδότηση του δήμου Αμυνταίου για τρέχουσες ανάγκες και έργα υποδομής λόγω της πρόωρης απολιγνιτοποίησης , η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και ο
σχεδιασμός ενός παράλληλου προγράμματος για τον άξονα Φλώρινα-Αμύνταιο-Πτολεμαϊδα–Κοζάνη-Μεγαλόπολη προκειμένου να καλυφθεί το χρονικό διάστημα ως την έναρξη υλοποίησης του κυρίως προγράμματος για την δίκαιη μετάβαση στην μεταλιγνιτική περίοδο.
Ένα πρόγραμμα που θα αφορά θέσεις απασχόλησης για ανέργους , εκπονήσεις μελετών , αγροτικά θέματα κα

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Υφυπουργός οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης θα υπογράψει το κονδύλι ώστε οι κάτοικοι να παραλάβουν τα ξύλα τον Αύγουστο το αργότερο τον
Σεπτέμβριο.

Ο κ Σκυλακάκης δεσμεύτηκε να προβεί τους επόμενους μήνες σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο προμήθειας ξύλων από τους κατοίκους των παραδασόβιων οικισμών, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα, να αρθούν αδικίες τους παρελθόντος και να θεραπευτούν χρόνιες παθογένειες του συστήματος διανομής ξύλων.

Ο κ Αντωνιάδης αναφέρθηκε και συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) κ. Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και με την ειδική Γραμματέα Διαρθρωτικών Προγραμμάτων κα Νίκη Δανδόλου ώστε να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τις μελέτες έργων στην ΠΕ Φλώρινας ώστε να  υπάρχει ετοιμότητα με το που τρέξει το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης να προχωρήσουν.

Τέλος ο βουλευτής αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε για τους εποχικούς εργάτες και τη συνοριακή διάβαση των Πρεσπών

Pin It

Αφήστε μια απάντηση