Γιάννης Κορεντσιδης: Η Καστοριά Αλλάζει με έργα ύψους 57.5 εκατομμυρίων ευρώ!

Ημ/νία Ανάρτησης: 3 Νοεμβρίου, 2022

Έργα της τάξεως 57.5 εκατομμυρίων ευρώ μετρά η Δημοτική Αρχή Καστοριάς μόλις τρία χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της, όπως καταγράφηκαν στην Δημόσια Ειδική Συνεδρίαση για τον Απολογισμό Πεπραγμένων που πραγματοποιήθηκε εχθές στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΠΕ, όπου το παρών έδωσαν πλην των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Η παρουσίαση του Απολογισμού έγινε από τον Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα πεπραγμένα  της Δημοτικής Αρχής, τρία χρόνια μετά την ανάληψη καθηκόντων, που προσδιορίζονται σε πέντε άξονες:

 1. Οικονομικά:

Αποπληρώθηκαν οφειλές παρελθόντων ετών ύψους 4.803.861 ευρώ, με αποτέλεσμα να απαλλαγούν από δυσβάσταχτα χρέη τόσο οι Δημοτικές Επιχειρήσεις όσο και το ταμείο Δήμου Καστοριάς, προκειμένου να λειτουργήσουν με υγιείς όρους.

Εντυπωσιακό είναι το άλμα  των ετήσιων προϋπολογισμών του Δήμου Καστοριάς που από το 2019 υπερδιπλασιάστηκε, φτάνοντας το 2022 τα 65.592.559 ευρώ, από 31.555.108 ευρώ!

 

 1. Καθημερινότητα:

Με καθημερινές μικρές παρεμβάσεις βελτιώθηκε η εικόνα του Δήμου στο μέτρο του δυνατού, με έμφαση στην καθαριότητα και το συμμάζεμα, τον καλλωπισμό και τη συντήρηση των υποδομών τόσο στην πόλη όσο και στους οικισμούς του Δήμου Καστοριάς.

 

 1. Αναδιάρθρωση των Δομών του Δήμου:

Ριζική Αναδιάρθρωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων με την Κατάργηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Ορεστειάς» και του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού και τη μεταφορά των τουριστικών δομών στην Δημοτική Επιχείρηση «Μακεδνός», ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στον Δήμο Καστοριάς. Στόχος η μετατροπή της Μακεδνός σε μία δυνατή τουριστική επιχείρηση που θα λειτουργεί με ευελιξία για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

 1. Τουρισμός – Πολιτισμός – Αθλητισμός

 

 • Στρατηγική επωνυμίας (branding) της Καστοριάς ως τουριστικού προορισμού
 • Επαναλειτουργία καραβιού Ολυμπία
 • Προβολή σε ΜΜΕ της Ελλάδας και του Εξωτερικού, συμμετοχή σε εκθέσεις
 • Λειτουργία «Μαγικής Λιμνοπολιτείας»
 • Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών και θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων
 • Συνδιοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων πανελλήνιας εμβέλειας

 

 1. Έργα και Μελέτες

 

 • Υποβλήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν 34 έργα Προϋπολογισμού 27.646.000 ευρώ, πολλά εκ των οποίων είναι ήδη σε εξέλιξη
 • Δημοπρατούνται άμεσα 14 έργα Προϋπολογισμού 5.879.000 ευρώ
 • Υποβλήθηκαν για ένταξη 13 έργα Προϋπολογισμού 21.819.000 ευρώ
 • Εκτελούνται 28 έργα με χρηματοδότηση ΣΑΤΑ 2.000.000 ευρώ, που αφορούν σε παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών ανέρχεται σε 57.5 εκατομμύρια ευρώ!

 

Η Καστοριά Αλλάζει!!!

TAGGED: Καστοριά,