ΓΣΕΕ: Δυναμική αντίδραση με μαζική συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση (φωτο)

 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΓΣΕΕ πραγματοποίησε σήμερα 24ωρη Γενική Απεργία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος και ανάλογες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέους και νέες, να ενώνουν για ακόμη μία φορά τη φωνή διαμαρτυρίας τους απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.

Συνεπείς στην ιστορία και τους αγώνες μας, όχι μόνο διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας στις αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου που μετατρέπουν τη χώρα σε ζώνη ευέλικτης και φθηνής εργασίας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.

Διεκδικούμε και απαιτούμε αύξηση του κατώτατου μισθού, οικονομική ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας.
Τις επόμενες ημέρες συνεδριάζουν τα συλλογικά μας όργανα και κλιμακώνουμε την αντίδραση μας.


Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης

Μήνυμα εστάλη: όχι στις διατάξεις που διαβάλουν τις εργασιακές σχέσεις

Με συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη, το ΕΚΝΚ ενώνοντας σήμερα τη φωνή του στη φωνή εκατομμυρίων εργαζομένων που διαμαρτύρονται για επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, έστειλε το μήνυμα της αντίθεσης-αντίδρασής του για ότι φαίνεται ότι μπορεί να ξεθεμελιώσει βασικά εργασιακά κεκτημένα και δικαιώματα.

Για όλα όσα ο κόσμος της εργασίας έδωσε αγώνες, ανέτρεψε καταστάσεις και χτύπησε τη γροθιά στο τραπέζι προκειμένου να τα κατακτήσει, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την αποδόμησή τους.
Είναι πρωτίστως ζήτημα ηθικής αλλά και υποχρέωσης απέναντι στις νεώτερες γενιές εργαζομένων.

Με αταλάντευτη τη θέση μας οτι η ανάπτυξη, η ασφαλής εργασία και ο σεβασμός στον εργαζόμενο, δεν επιτυγχάνονται με την αποδόμηση εργασιακών σχέσεων και την αφαίμαξη των εργαζόμενων, το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα προκειμένου να αποτρέπει το χειρότερο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, την κοινωνία.

Δυναμική απάντηση στο προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο η σημερινή μαζική απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΘ στη Θεσσαλονίκη

Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. Χιλιάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη έλαβαν μέρος στις κινητοποιήσεις του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και έδωσαν ηχηρό μήνυμα πως «Με Εξαθλιωμένους Εργαζόμενους, Ανάπτυξη Δεν γίνεται», όπως ήταν το βασικό σύνθημα της σημερινής, 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας.

Στην αβέβαιη περίοδο που ζούμε, στο τέλος μιας σκληρής περιόδου που υπήρξε απόλυτα απορρυθμιστική και ισοπεδωτική για τους εργαζόμενους, λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας και των μέτρων αντιμετώπισής της, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν πως όχι μόνο δεν είναι προστατευμένοι, αλλά αντίθετα είναι εκτεθειμένοι στις κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, υπηρετώντας τις εντολές των εργοδοτών και παράλληλα χάνουν τα κεκτημένα που τους έχουν απομείνει.

Η κρίση στην αγορά εργασίας είναι μεγάλη, με την υγειονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία, ως συνέχεια της κρίσης των μνημονίων, να δημιουργεί σοβαρή ανησυχία για τη σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και τις τρομακτικές διαστάσεις που θα λάβει η ανεργία.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία με συνέπεια στην ιστορία και τους αγώνες μας, και με αίσθημα ευθύνης, είμαστε αντίθετοι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και όχι μόνο εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας, αλλά προτάσσουμε και το δικό μας διεκδικητικό πλαίσιο.
Θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε. Προτάσσοντας το λόγο, τα επιχειρήματα και τις διεκδικήσεις μας. Θα δώσουμε τους αγώνες που οφείλουμε σε όλους εκείνους που πριν από εμάς έδωσαν το αίμα τους για τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση