Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας συμμετείχε στην εκδήλωση-ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα του Πανεπιστημίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 18 Μαρτίου, 2011

pe-p-ekdhlosh

 

Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, Δημήτριος Ηλιάδης, συμμετείχε στην εκδήλωση-ενημερωτική συνάντηση για τα θέματα του Πανεπιστημίου, που διοργάνωσε η Κοσμητεία της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Φλώρινας την Τετάρτη 16-3-2011 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου.

Κατά την συνάντηση οι φορείς της πόλης αλλά και το πλήθος κόσμου που συμμετείχε ενημερώθηκαν από τον κοσμήτορα της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, Χαράλαμπο Λεμονίδη και την εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας-ΑΝ.ΚΟ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 4 Τμήματα που λειτουργούν στην Φλώρινα και οι 2.500 φοιτητές που ενδημούν στην πόλη μας με βασικότερα: Το κτιριακό, την στέγαση, την έλλειψη υποδομών αλλά και την μη δημοκρατική λειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Λεμονίδης ζήτησε την συνεργασία των φορέων της Φλώρινας για την επίλυση των προβλημάτων και την αυτονόμηση του         Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κάτι που θα οδηγήσει την λειτουργία του μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας στην τοποθέτησή του, υπερθεμάτισε την ανάγκη συνεργασίας και ενότητας των φορέων, έπλεξε το εγκώμιο της προσφοράς της Παιδαγωγικής Σχολής, η οποία είναι συνέχεια της Ακαδημίας, σε κοινωνικό, οικονομικό, επιστημονικό και πολιτιστικό επίπεδο και επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν εάν υιοθετηθεί η πρόταση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ιωακείμ Γρυσπολάκη για Κατάργηση-Συγχώνευση Πανεπιστημίων, τις οποίες χαρακτήρισε απαράδεκτες αλλά και επικίνδυνες, αφού θα οδηγήσουν σε υπανάπτυξη την Φλώρινα.

Ο κ. Ηλιάδης αποδέχθηκε την πρόταση του κοσμήτορα για Ενότητα και Συνεργασία και τόνισε πως θα είναι πρωτεργάτης στον αγώνα για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Πανεπιστημίου μέσα από την σύσταση του Ανώτατου Οργάνου των Φορέων για τα θέματα του Πανεπιστημίου, ενώ προσυπέγραψε το υπό διαμόρφωση Ψήφισμα.