Η UEFA κατά της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο

papandreou-platini
Τη βοήθεια της UEFA, μέσω παροχής τεχνογνωσίας, για τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντηση που είχαν για το θέμα των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα, την εξάρθρωση του δικτύου παράνομων στοιχημάτων, αλλά και για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.
Ο κ. Πλατινί είπε οτι ομάδες ειδικών της UEFA θα συνδράμουν για τον τερματισμό της βίας και της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί.
Ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, που συμμετείχε στη συνάντηση, εξερχόμενος δήλωσε πως ο κ. Πλατινί υποσχέθηκε βοήθεια στην Ελλάδα με την παροχή τεχνογνωσίας για το θέμα των στημένων αγώνων, αλλά και της βίας στα γήπεδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Γερουλάνος, είπε πως «συζητήθηκαν διαφορά θέματα, όπως το γεγονός ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στη βία στα ελληνικά γήπεδα, μιλήσαμε για πολλά πρακτικά θέματα και τρόπους για να λύσουμε διάφορα προβλήματα. Μιλήσαμε επίσης, για το παράνομο στοίχημα και τους στημένους αγώνες και η UEFA υποσχέθηκε να μας βοηθήσει μεταφέροντας την τεχνογνωσία της πάνω σε όλα αυτά θα θέματα. Συγκεκριμένα θα ακολουθήσουν επισκέψεις τεσσάρων ομάδων ειδικών της ΟΥΕΦΑ που αφορούν στους στημένους αγώνες, στο ντόπινγκ, στη βία στα γήπεδα και στη διαιτησία, ώστε να μπορεί και η ελληνική πολιτεία και η ΕΠΟ να έχουν την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα.
Pin It

Αφήστε μια απάντηση