Ηλίας Πλασκοβίτης Δεν προβλέπεται εφεδρεία για τους μόνιμους του δημοσίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 5 Σεπτεμβρίου, 2011
plaskovitis-hlias
Η εργασιακή εφεδρεία δεν θα αφορά μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους της κεντρικής διοίκησης, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος έδωσε διευκρινήσεις για το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο. Ο κ. Πλασκοβίτης, μιλώντας στη ΝΕΤ, είπε επίσης ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων θα γίνει επί της ουσίας και επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσης 50.000 υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα.
Σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο, ο κ. Πλασκοβίτης έκανε λόγο για ριζική τομή για τη δημόσια διοίκηση και είπε πως περιέχει σημαντικές αλλαγές όπως στο βαθμολόγιο. Υποστήριξε ακόμη ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα δημιουργήσει οφέλη από την εφαρμογή, ενώ όπως είπε προτεραιότητα είναι να δημιουργηθούν κίνητρα αποδοτικής συμπεριφοράς των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση αλλά και να εξομαλυνθούν οι μισθολογικές διαφορές ανάμεσα σε υπουργεία.
«Η αλλαγή αυτή όμως δεν θα γίνει απότομα», είπε και πρόσθεσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και στις ΔΕΚΟ. Την ερχόμενη εβδομάδα όπως είπε θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..