Ημερίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για την καλλιέργεια της φακής στο Δήμο Νεστορίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Νοεμβρίου, 2012

hmerida-faki-panel

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, η ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Νεστορίου στην Διποταμία και είχε σαν θέμα την καλλιέργεια της φακής στο Δήμο και στην ευρύτερη περιοχή.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς  (κος Σαββόπουλος Δημήτριος και κος Χαρούμενος Πασχάλης) και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Δ. Μακεδονίας κος Σημανδράκος Ευάγγελος.

hmerida-faki-koino

Τις εισηγήσεις των καθηγητών του Α.Π.Θ (κου Δημήτρη Κωβαίου &  κου Ιωάννη Τσιάλτα) και του γεωπόνου κου Ιωάννη Παπαϊορδανίδη (προϊόντα γης Βοίου) παρακολούθησαν καλλιεργητές, γεωπόνοι και αιρετοί της  Αυτοδιοίκησης.  Από την συζήτηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι η καλλιέργεια της φακής στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε προϊόν υψηλής ποιότητας που θα μπορεί να στηρίξει τα γεωργικά εισοδήματα σε ικανοποιητικό βαθμό. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η εφαρμογή των κατάλληλων γεωργικών πρακτικών καλλιέργειας και αντιμετώπισης εντομολογικών προβλημάτων υπό την διαχείριση και εποπτεία της συμβολαιακής γεωργίας.