Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει βιωματική δράση μουσειακής εκπαίδευσης με τίτλο “Πάμε Μουσείο”

Ημ/νία Ανάρτησης: 8 Μαΐου, 2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει βιωματική δράση μουσειακής εκπαίδευσης με τίτλο “Πάμε Μουσείο” που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις 13 Μαΐου 2019, 10:30 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας. Στο α΄ μέρος της δράσης η κ. Κατερίνα Κοζίδη, φιλόλογος του 3ου Λυκείου Φλώρινας και μέλος της Ένωσης Φιλολόγων, θα παρουσιάσει το θέμα της μουσειακής εκπαίδευσης από την πλευρά των εκπαιδευτικών και θα μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον χώρο του μουσείου.

Στη συνέχεια η κ. Ελπινίκη Ναούμ, δρ. αρχαιολόγος-μουσειολόγος της Εφ.Α. Φλώρινας, θα αναφερθεί στην ιδιαίτερη σχέση μουσείου-σχολείου, στην αξιοποίηση των μουσειακών αντικειμένων για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στα βήματα για το σχεδιασμό μιας εκπαιδευτικής δράσης σε μουσειακό χώρο. Τέλος, η κ. Αρχοντούλα Πολυζούδη, δρ. αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, θα παρουσιάσει τις εκπαιδευτικές δράσεις της Εφορείας, ως παραδείγματα επιτυχημένων προγραμμάτων.

Στο β΄ μέρος της δράσης οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα σχεδιάσουν κατά ομάδες το δικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αξιοποιώντας τα μουσειακά εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας.

Υπεύθυνη δράσης: Ελπινίκη Ναούμ δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγος της Εφ.Α. Φλώρινας Δήλωση συμμετοχής: 6972622453

TAGGED: Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, Φλώρινα,