Η Ενωτική Πρωτοβουλία ξεκινά έναν ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία

Διάλογος και κατάθεση προτάσεων

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δήμου Αμυνταίου καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, διότι έχουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αγροτική ανάπτυξη, την ενέργεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τα τοπικά μας προϊόντα, την αστική ανάπτυξη και γενικότερα την τοπική κοινωνία.

Ξεκινάμε έναν ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία!

Χρειαζόμαστε τις απόψεις όλων των συμπολιτών μας για να φέρουμε ένα καινούριο μοντέλο διοίκησης, με συμμετοχικές διαδικασίες!

 

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δήμου Αμυνταίου είναι η απαρχή μίας αυτοδιοικητικής προσπάθειας, που έχει ως βασικό στόχο να προσφέρει στον τόπο μας μια νέα αναπτυξιακή προοπτική, αυτή που πραγματικά αξίζει στην κοινωνία του σήμερα και στα παιδιά μας.

Για να πετύχουμε αυτόν το στόχο χρειαζόμαστε επεξεργασία και σύνθεση συγκεκριμένων προτάσεων που μέσα από έναν ανοιχτό και διαφανή διάλογο θα εξελιχθούν σε υλοποιήσιμες αναπτυξιακές δράσεις.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δήμου Αμυνταίου αφήνει πίσω τις στείρες αντιπαραθέσεις που στοίχισαν στον τόπο μας και φέρνει στο προσκήνιο ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διαλόγου. Μέσα σε 5+1 άξονες φιλοδοξούμε να δομήσουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου. Με πρωτοβουλίες, δράσεις και έργα που μπορούν να δώσουν νέα δυναμική στους τομείς της οικονομίας που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον τόπο και να αποδώσουν συγκεκριμένα οικονομικά οφέλη στους κατοίκους του Δήμου μας.

Άξονας πρώτος

Η Αγροτική Ανάπτυξη αποτελεί για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ την πρώτιστη προτεραιότητα! Ο τόπος μας είναι κατά βάση αγροτικός και οι περισσότεροι συμπολίτες μας ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Θέτουμε σε διάλογο συγκεκριμένες υλοποιήσιμες δράσεις για τον αγροτικό τομέα που με τη συνδρομή ειδικών, αλλά με την ενεργή συμμετοχή των αγροτών μας θα παράξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου.

Άξονας δεύτερος

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην Ενέργεια, ένας τομέας που πρόσφερε και προσφέρει πολλά στην τοπική οικονομία, αλλά συνάμα πλήγωσε και πληγώνει τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Σε ένα χρονικό σημείο κομβικών αποφάσεων για τη μελλοντική ενεργειακή πορεία της περιοχής, η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ξαναφέρνει δυναμικά μπροστά  το Δήμο Αμυνταίου. Δεν επιτρέπουμε να γίνουν πράγματα για μας, χωρίς εμάς, δεν εγκαταλείπουμε τις υποδομές της τηλεθέρμανσης, επεκτείνουμε τα οφέλη της με εναλλακτικές προτάσεις σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

Άξονας τρίτος

Το ξεχωριστό φυσικό Περιβάλλον του Δήμου μας πρέπει να το παραδώσουμε στα παιδιά μας με όλες του τις ομορφιές και τις αναπτυξιακές του δυνατότητες.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είναι εδώ όχι μόνο για να αναστρέψει τις καταστροφικές συνέπειες της αλόγιστης ανθρώπινης χρήσης των τοπικών φυσικών πόρων, αλλά και για να θωρακίσει το περιβάλλον μέσα από συγκεκριμένα έργα.

Άξονας τέταρτος

Ο Τουρισμός και τα Τοπικά Προϊόντα συνιστούν μία δυναμική αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή μας, με τους αρχαιολογικούς χώρους, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις λίμνες και τους ορεινούς όγκους, σε συνδυασμό με τα περίφημα κρασιά και τα υπόλοιπα προϊόντα να συνθέτουν έναν πολύχρωμο καμβά.

Άμεσος στόχος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ είναι η ανάδειξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού με την εφαρμογή ενός συνεκτικού σχεδίου δράσεων αλληλεπίδρασης όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Άξονας πέμπτος

Η Αστική Ανάπτυξη είναι ο κρίσιμος τομέας μέσα από τον οποίον διαμορφώνονται οι απαραίτητες υποδομές και οι συνθήκες για την ισόρροπη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής με επίκεντρο την πόλη του Αμυνταίου.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ προτείνει μία συγκεκριμένη δέσμη δράσεων και έργων με στόχο τη διαμόρφωση ενός λειτουργικού συμπλέγματος κτηρίων δημόσιου χαρακτήρα, με την ένωση και να ενιαιοποίηση του αστικού ιστού του Αμυνταίου, το οποίο μπορεί να ξαναγίνει το πραγματικό διοικητικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Για την Κοινωνία!

Πάνω από όλα όμως, αναγνωρίζουμε πως δε φτάνει να μιλά κανείς μόνο για ανάπτυξη σε μία χειμαζόμενη από την κρίση κοινωνία. Ο Δήμος Αμυνταίου πρέπει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, να στηρίξει μέσα από στοχευμένες δράσεις και οργανωμένες δομές τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

 

Η παρουσίαση στο αμέσως προσεχές διάστημα των συγκεκριμένων προτάσεών μας για την αναπτυξιακή προοπτική καθενός από αυτούς τους πέντε συν έναν άξονες σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινοτόμου προσπάθειας προκειμένου να γίνει η βαθιά τομή που έχει ανάγκη η οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δήμου Αμυνταίου καλεί όλους τους πολίτες στον ανοιχτό, διαδραστικό διάλογο διαμόρφωσης ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου για τον τόπο μας.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση