Η Νάουσα τίμησε τον αλησμόνητο Κώστα Μπασιακούλη

Η Νάουσα τίμησε τον αλησμόνητο Κώστα Μπασιακούλη

Την μνήμη του Κώστα Μπασιακούλη τίμησε η Νάουσα του πολιτισμού, τον οποίο τόσο πιστά υπηρέτησε. Το πρωί της Κυριακής 20 Απριλίου, η αίθουσα κονσέρτων της «Εστίας Μουσών», δημοτικού ωδείου της πόλης, έλαβε το όνομα του εκλιπόντος. Στην συγκινητική τελετή μίλησαν για τον Κώστα Μπασιακούλη, ο αδερφός του Γεώργιος, Στρατηγός ε.α και επίτιμος διοικητής του Γ΄ΣΣ και του ΓΕΕΦ Κύπρου, όπως  και οι παλιοί του συνεργάτες Θάνος Μήτσαλας και Βέσκο Μπελομάζοφ, που του αφιέρωσαν μουσικά κομμάτια, με έργα για κιθάρα και φλάουτο.

Ο μαέστρος Δημήτρης Παρόλας έγραψε ειδικά για την εκδήλωση μια σύνθεση για πιάνο, βιολί και φλάουτο, αφιερωμένη στον Κώστα Μπασιακούλη, που την ερμήνευσαν ο ίδιος, η κ. Ζλάτκα Ζλάτκοβα στο βιολί και ο κ. Μπελομάζοφ στο φλάουτο.

Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Βαλσαμίδης, ο διοικητής της Β΄ΜΚΔ Νίκος Κούτελης, η σύζυγος και τα παιδιά του εκλιπόντος και η σύζυγος του αείμνηστου δημάρχου Νάουσας Δημήτρη Βλάχου, ο οποίος είχε εμπιστευτεί την «Εστία Μουσών» στον Κώστα Μπασιακούλη.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση