Η νεαρή ομογενής Μάντισον Πρεσπάκη κέρδισε το βραβείο «best and fairest» για το 2020!

Η νεαρή ομογενής Μάντισον Πρεσπάκη κέρδισε το βραβείο «best and fairest» για το 2020!


Η 19χρονη αθλήτρια του Carlton έγινε η πρώτη έφηβη μετά από τον Dick Reynolds το 1934 που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο στο AFL

Μετά την Γεωργία Πατρικίου, που την προηγούμενη βδομάδα ψηφίστηκε ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη στο AFL Γυναικών, ακόμη μια ομογενής αθλήτρια κατάφερε να ξεχωρίσει με την παρουσία της.

Ο λόγος για την Μάντισον Πρεσπάκη, η οποία την Τρίτη το βράδυ απέσπασε το βραβείο “best and fairest” για την προηγούμενη σεζόν.

Η είδηση προκάλεσε τεράστια έκπληξη στην Πρεσπάκη που παρακολουθούσε τα βραβεία από το σπίτι της, χωρίς ωστόσο να περιμένει ότι θα κερδίσει, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε δάκρυα:

“Απλά έκλαψα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Προσπαθούσα να μιλήσω και δεν έβγαινε λέξη. Έλεγα στον εαυτό μου “σταμάτα να κλαις” αλλά απλά δεν μπορούσα. Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή και σίγουρα δεν το περίμενα” είπε η αθλήτρια του Carlton.

Η νεαρή έγινε έτσι η πρώτη έφηβη που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο στην κατηγορία των γυναικών και παράλληλα η πρώτη μετά τον Dick Reynolds του Essendon ο οποίος είχε αναδειχθεί νικητής το 1934.

Η 19χρονη κατάφερε να αναδειχθεί σε κορυφαία αθλήτρια μόλις στην δεύτερη χρονιά της σε επαγγελματικό επίπεδο.

“Μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ δίπλα στην Erin Philips και να την παρακολουθήσω να κατακτά το μετάλλιο του Ανερχόμενου Αστέρα πέρσι, οπότε το να βλέπω το δικό μου όνομα στην ίδια λίστα με τις συγκεκριμένες αθλήτριες είναι τρελό”, δήλωσε η Πρεσπάκη.

Η 19χρονη, η οποία κατάφερε να κερδίσει και μια θέση στην ομάδα των κορυφαίων Αυστραλών αθλητριών του AFL γυναικών, είχε μέσο όρο 21 κατοχές κατά τη διάρκεια των έξι αγώνων της ομάδας της στην κανονική περίοδο, ενώ συγκέντρωσε το απόλυτο των τριών ψήφων για την κορυφαία παίκτρια στα συγκεκριμένα ματς.

“Ήταν σίγουρα μια χρονιά την οποία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω, ήταν δύο χρόνια τα οποία δεν πρόκειται ποτέ μου να ξεχάσω κι ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί στο μέλλον”, είπε η φιλόδοξη νεαρή.

πηγή Νέος Κόσμος

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση