Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η ΠΕ Φλώρινας απαντά για την μοριοδότηση μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω του σεισμού της 9ης Ιανουαρίου 2022

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Αυγούστου, 2023

Με αφορμή επικριτικά σχόλια που κυκλοφορούν, ιδιαίτερα στην περιοχή του Αμυνταίου, αναφορικά με τις εισαγωγικές εξετάσεις των μαθητών στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και προς αποκατάσταση της αλήθειας, γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου δέχθηκε τηλεφωνική κλήση, όπου του ζητήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία για την μοριοδότηση μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λόγω του σεισμού της 9ης Ιανουαρίου 2022. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπέδειξε να τεθεί εγγράφως το αίτημα συνοδευόμενο από στοιχεία που να συνηγορούν στην υποβολή.

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 με e-mail (όχι με επίσημο έγγραφο) ο Δήμαρχος Αμυνταίου ανέφερε ότι «σύμφωνα με την συνημμένη απόφαση οι Δήμοι του Νομού Φλώρινας έχουν κηρυχθεί σεισμόπληκτοι έως τις 11 Ιανουαρίου 2024 και παρακαλώ  να μεριμνήσετε για την δυνατότητα μοριοδότησης εισαγωγής  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως πέρυσι, των μαθητών της τρίτης λυκείου του Νομού οι οποίοι έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις φέτος.». Αυθημερόν ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε με το υπ΄αριθμ. 120372/19-07-2023 έγγραφο, ζητώντας από τον Δήμαρχο Αμυνταίου «επακριβή προσδιορισμό των συνθηκών που συνηγορούν ώστε να υποβληθεί ανάλογο αίτημα, καθώς μόνο η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν είναι επαρκές στοιχείο».

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου και καθώς δεν δόθηκαν τα στοιχεία, ο Αντιπεριφερειάρχης επανήλθε με το υπ΄αριθμ. 122319/21-07-2023 έγγραφο, όπου αναφέρει: «Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου (120372/19-07-2023) θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Ελένη Γυρίκη, είχα επισημάνει ότι θα πρέπει να τεκμηριωθεί το αίτημα με στοιχεία όπως π.χ. πόσες μέρες δεν λειτούργησαν τα σχολεία λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022».

Επιπρόσθετα, στο περιθώριο κοινωνικής εκδήλωσης, ετέθη το εν λόγω αίτημα και από Δημοτικό Σύμβουλο του Αμυνταίου, όπου ο Αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε όλες τις παραπάνω ενέργειες, τονίζοντας ότι μόνο η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν είναι επαρκές στοιχείο, καθώς πολλές περιοχές της χώρας μας τελούν υπό αυτό το καθεστώς, γεγονός που έγινε αμέσως κατανοητό.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν σταλεί τα στοιχεία που ζητήθηκαν. 

TAGGED: Εκπαίδευση, Φλώρινα,