Η Βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον  Μαθητικό   Διαγωνισμό του 1ου  ΕΠΑ.Λ Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 27 Απριλίου, 2023

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ», πραγματοποίησε Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» και διοργάνωσε Μαθητικό Διαγωνισμό για μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Φλώρινας, με θέμα:

«Στείλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού»

Πιστεύουμε ότι η τέχνη αποτελεί έναν απλό τρόπο για τη μετάδοση του μηνύματος. Χαιρόμαστε που προκαλέσαμε τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τις πένες και το μυαλό τους, ώστε να μας βοηθήσουν να το πετύχουμε.

Οι συμμετοχές των μαθητών/τριών μελετήθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό από την κριτική επιτροπή, η οποία προχώρησε στην επιλογή των τριών συμμετοχών που διακρίθηκαν. Παράλληλα λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσίασαν τα έργα  που κατατέθηκαν προς κρίση, η επιτροπή ξεχώρισε 12 επιπλέον συμμετοχές. Αποφασίσαμε την απονομή επαίνου και αναμνηστικού ενθύμιου σε αυτούς τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Επίσης η Διευθύντρια και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας ξεχώρισαν μία συμμετοχή, που αποτυπώνει το πιο σημαντικό μήνυμα αυτής της δράσης. Όλα αυτά τα φαινόμενα της σχολικής βίας οφείλονται στους μεγάλους τα παιδιά δεν έχουν καμία ευθύνη,  είναι δέκτες των δικών μας συμπεριφορών,  των δικών μας προβλημάτων και της δικής μας καλής ή κακής καθημερινότητας.  Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας εμείς οι μεγάλοι και ας αναρωτηθούμε ποιες είναι οι αιτίες αυτών των φαινομένων και ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε. Αν αλλάξουμε εμείς  έστω και λίγο ο κόσμος θα αλλάξει και θα γίνει καλύτερος.

Το σημαντικό αυτό μήνυμα έδωσε με το έργο του ο μαθητής του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας

Μούσιος Παναγιώτης

TAGGED: Εκπαίδευση, Φλώρινα,