Υλοποίηση του προγράμματος «Ομότιμων υποστηρικτών συνομηλίκων» στο 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας

3o-gymnasio-florinas3ο Γυμνάσιο Φλώρινας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας υποδέχτηκαν στο χώρο του σχολείου τους μαθητές τριών ακόμη Γυμνασίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Ομότιμων υποστηρικτών συνομηλίκων» που υλοποιείται στα τέσσερα αυτά σχολεία. Πήραν μέρος πάνω από εκατό μαθητές και από τα τέσσερα σχολεία. Στη συνάντηση συμμετείχαν το τρίτο Γυμνάσιο Φλώρινας – που διοργάνωσε και την εκδήλωση – με συντονιστές του προγράμματος τους εκπαιδευτικούς Καραγιάννη Χριστίνα και Σαχπαζίδη Δημήτρη, το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας με συντονίστρια την κ. Πολατίδου Ρούλα, το Γυμνάσιο Βεύης με συντονίστριες τις κ. Καρανζούλη Άννα και Τσουκαλά Αιμιλία και το 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης Θεσσαλονίκης με συντονίστρια την κ. Ταρσένη Σοφία.
Οι συντονιστές των προγραμμάτων παρουσίασαν τη δράση των ομάδων τους και το Πρόγραμμα «Προχωρώ» που υλοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά στα σχολεία τους και αποτελεί πρόταση Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων. Οι μαθητές αντάλλαξαν απόψεις και μοιράστηκαν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Πραγματοποίησαν κοινές δράσεις και βιωματικά παιχνίδια ευαισθητοποίησης σχετικά με τις ομάδες φιλίας και διαμεσολάβησης στις οποίες ανήκουν για την υποστήριξη συμμαθητών τους που έχουν ανάγκη και την ειρηνική διευθέτηση των μεταξύ τους συγκρούσεων στο χώρο του σχολείου. Η αλληλεπίδραση δημιούργησε τις προϋποθέσεις για διάχυση της δράσης των ομάδων υποστήριξης συνομηλίκων και έθεσε τα θεμέλια για αντίστοιχες συναντήσεις και στο μέλλον.
Η κυρία Άννα Μπαφίτη, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φλώρινας στήριξε την εκδήλωση με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή της.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση