Ημέρα Οικολογικής Συνείδησης για την Ακαδημία του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ημέρα Οικολογικής Συνείδησης για την Ακαδημία του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

         

Μία διαφορετική μέρα ήταν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου για τους αθλητές της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ.

 

Οι επιτελείς της Ακαδημίας σε συνεργασία με το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας είχαν σχεδιάσει μία προπόνηση… διαφορετικού τύπου! Η μέρα περιελάμβανε εξωραϊσμό του Λόφου του Αγίου Παντελεήμονα, μία περιβαλλοντικού χαρακτήρα δράση που συνάδει με τις βασικές προτεραιότητες του ιδρυτικού καταστατικού του Συλλόγου μας.

Περισσότεροι από 50 νεαροί ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες του ΠΑΣ Φλώρινα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σχολείων της πόλης μας, όπου δόθηκαν οδηγίες και τους διανεμήθηκαν πλαστικά γάντια και σακούλες σκουπιδιών από τον Δήμο Φλώρινας.

 

Οι παίχτες του ΠΑΣ ακολούθησαν το μονοπάτι που περνάει πίσω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παλαιοημερολογιτών) και ανέβηκαν στον λόφο, πλημμυρίζοντας το χαρακτηριστικό ύψωμα της πόλης μας με παιδικές φωνές.

Χωρίστηκαν σε ομάδες των 5 – 6 ατόμων και γέμισαν αρκετές πλαστικές σακούλες με απορρίμματα, που δυστυχώς εγκαταλείπουν ασυλλόγιστα στο βουνό κάποιοι από όσους το επισκέπτονται.

 

Οι αθλητές του ΠΑΣ έφτασαν μέχρι τον «Σταυρό» και, αφού πήραν ανάσες και έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες, πήραν τον δρόμο της επιστροφής από την απότομη διαδρομή “σαρώνοντας” ένα μεγάλο μέρος μονοπατιών.

 

Μετά από δύο ώρες κοπιαστικής προσπάθειας οι παίχτες και οι παίχτριες της ομάδας επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης αρκετά κουρασμένοι έχοντας όμως αποκτήσει ουσιαστική βιωματική γνώση και εμπειρία ως προς την αξία του να κρατάμε καθαρό το πανέμορφο αυτό δάσος, που αποτελεί στολίδι για την πόλη της Φλώρινας.

Η προπονητική μονάδα του Σαββάτου μπορεί να ήταν διαφορετική από τις συνηθισμένες, αποτυπώνει όμως το οικολογικό πνεύμα και την  έμπρακτη προσπάθειά μας για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Άλλωστε, εκείνο που χαρακτηρίζει διαχρονικά τον ΠΑΣ είναι η δυναμική παρουσία των ανθρώπων του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, πέρα από την αμιγώς αθλητική τους ιδιότητα.

 

Τα μέλη του ΠΑΣ Φλώρινα αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννάκη, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Θεοφανίδη Δημήτριο και τον υπεύθυνο Καθαρισμού Κοινόχρηστων χώρων του Δήμου κ. Χαράλαμπο Αράπογλου, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μας και σε αυτήν την προσπάθεια του συλλόγου μας.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση