Καλωσορίζοντας την Άνοιξη με την Ορνιθολογική

 

Xelidonismata
Η Ορνιθολογική σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τον ερχομό της Άνοιξης με δύο διαφορετικές προτάσεις!
Τα μέλη της Ορνιθολογικής εξορμούν στη φύση!!
Είσαι μέλος της Ορνιθολογικής; Αν όχι, προλαβαίνεις να γίνεις!! Έλα μαζί μας για να γνωρίσεις το θαυμαστό κόσμο των πουλιών και τις ομορφιές της φύσης!!
Εξορμούμε στη φύση και αυτό το μήνα, με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη, επισκεπτόμαστε το Δέλτα Καλαμά και την Κέρκυρα, δυο περιοχές με πλούσιους υγροτόπους και αρχιτεκτονική! Καλωσορίζουμε δυνατά την άνοιξη μέσα από τις επισκέψεις μας σε βασικές μεταναστευτικές διαδρομές των πουλιών στη Μεσόγειο ενώ παράλληλα εξερευνούμε και τις ιστορικές διαδρομές και τα τοπία της Δυτικής Ελλάδας στα καντούνια της Κέρκυρας!
Την εξόρμησή μας θα συνοδεύσουν έμπειρα μέλη της Ορνιθολογικής για να μας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά της περιοχής! Καλούμε μέλη (παλιά και νέα), παιδιά καθώς και μεγαλύτερους ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν την επαφή με τη φύση και τον πολιτισμό, να ταξιδέψουν μαζί μας και να γνωρίσουν τις ομορφιές του Δέλτα Καλαμά και της Κέρκυρας!
Για την εξόρμηση χρειάζεστε: άνετα ρούχα, καπέλο, αθλητικά παπούτσια και πολύ κέφι!!
Χρόνος διεξαγωγής:  24-27/03/2011
Χελιδονίσματα 2011!!
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Χελιδονίσματα 2011», για να υποδεχθούμε την Άνοιξη και τους προάγγελούς της, τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο: φτιάχνοντάς τους μια φωλιά!
Τα υλικά απλά, αλλά ταυτόχρονα και δυσεύρετα! Πηλός, για να αντικαταστήσει το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στις μεγάλες πόλεις, και πολύς ενθουσιασμός! Τα παιδιά με τη βοήθεια εθελοντών της Ορνιθολογικής θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν σπίτι τους, προσφέροντας έτσι στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες!
Αθήνα
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο «Α. Τρίτσης», την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρες 11.00 – 14.00.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους.
Οι εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν:
• στην οδό Ικτίνου σε συνεργασία με το  Δήμο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις 11.00 – 14.00 στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης
• στο Πάρκο: ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ (Αναψυκτήριο) σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης την Κυριακή 13 Μαρτίου από 10.00 – 13.30. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τους επισκέπτες του πάρκου.
• στους Ν. Επιβάτες (πλατεία Ν. Επιβατών, κοντά στο χώρο της λαϊκής αγοράς) το Σάββατο 19 Μαρτίου από 10.00 – 13.30 σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού
• στην  Έδεσσα στο Πάρκο 25ης Μαρτίου, (έναντι γηπέδου), την Κυριακή 20 Μαρτίου από τις 11.00-14.00 σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας
Pin It

Αφήστε μια απάντηση