Καστοριά Δημιουργική επανάχρηση υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Μαρτίου, 2012

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της μελέτης με τίτλο «Δημιουργική επανάχρηση υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων στην πόλη της Καστοριάς». Το περιεχόμενο της παρουσίασης αφορούσε την έρευνα και καταγραφή κτηριακών υποδομών στον αστικό ιστό της πόλης και τη διατύπωση προτάσεων αξιοποίησης τους. Η ομάδα εργασίας αποτελούνταν από τον κ. Θεμιστοκλή Μανούση αρχιτέκτονα μηχανικό, την κα. Γεσθημανή Παπαδοπούλου αρχιτέκτονα μηχανικό και την κα. Στέλλα Ψωμιάδου μηχανικό χωροταξίας και συστάθηκε με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ στην Καστοριά.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τσακλίδης και τίμησαν  με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καστοριάς, ο πρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Μαυροματίδης, ο πρόεδρος της Νομαρχικής Επιτροπής του ΤΕΕ κ. Παναγιώτης Αποστολίδης και πλήθος επαγγελματιών και εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου.

Από την παρουσίαση της εργασίας και τη συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε το μέγεθος του κτηριακού αποθέματος που παραμένει αναξιοποίητο και διατυπώθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Δήμος Καστοριάς συγχαίρει τα μέλη της ομάδας εργασίας, τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ στην Καστοριά και προσβλέπει σε μελλοντική συνεργασία και για άλλες δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.