Κατανέμονται σε κτηνοτρόφους ατομικά δικαιώματα ποσόστωσης, με απόφαση της Υφυπουργού Μιλένας Αποστολάκη

Ημ/νία Ανάρτησης: 17 Μαΐου, 2011

Με απόφαση που υπέγραψε χθες η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιλένα Αποστολάκη, κατανέμονται σε κτηνοτρόφους ατομικά δικαιώματα ποσόστωσης, με βάση τα νέα κριτήρια επιλεξιμότητας, για ποσότητα 37.000 τόνων αγελαδινού γάλακτος από το εθνικό απόθεμα για την γαλακτοκομική περίοδο 2010-2011.

 

Τον προηγούμενο Νοέμβριο η Υφυπουργός προέβη στην τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων των κατηγοριών των δικαιούχων ατομικής ποσόστωσης αγελαδινού γάλακτος με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη διαδικασία κατανομής και την αύξηση της παραγωγής.

 

Με την παρούσα απόφαση, ατομική ποσόστωση αγελαδινού γάλακτος από το εθνικό απόθεμα λαμβάνουν οι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι που αποδεδειγμένα λειτουργούν την εκμετάλλευσή τους και παράγουν. Ειδικότερα, δικαιούχοι με βάση τα νέα κριτήρια είναι οι εξής:

 

α) Οι ενεργοί παραγωγοί που πέρυσι έκαναν υπέρβαση της ατομικής τους ποσόστωσης, στους οποίους κατανέμεται το 100% της αιτούμενης ποσόστωσης, εφόσον αυτό δικαιολογείται από το ζωικό τους κεφάλαιο, με μεγίστη ποσότητα κατανομής τους 500 τόνους.

 

β) Οι παραγωγοί που έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα, στους οποίους κατανέμεται το 100% της αιτούμενης ποσόστωσης και μέχρι την κάλυψη της προβλεπόμενης στο επενδυτικό σχέδιο ποσόστωσης, με μεγίστη ποσότητα κατανομής τους 500 τόνους.

 

γ) Οι νέοι κτηνοτρόφοι ανεξάρτητα αν έχουν ενταχθεί σε αναπτυξιακά προγράμματα, στους οποίους κατανέμεται το 100% της αιτούμενης ποσόστωσης, με την προϋπόθεση ύπαρξης της εκμετάλλευσης και του ζωικού κεφαλαίου με μεγίστη ποσότητα κατανομής τους 500 τόνους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..