Κίνηση φίλων τρένου Φλώρινας κινητοποίηση το Σάββατο 19 Μαρτίου

Το Σάββατο 19.3.2011 στις 9:30 κάνουμε προ-συγκέντρωση στον σιδηροδρομικό σταθμό για να πάμε στην Έδεσσα με ιδιωτικά μέσα. Από κει θα επιβιβαστούμε στο τρένο των 11:30 μαζί με μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας.

 

Στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής για την Κοινωνική Υπεράσπιση του Σιδηρόδρομου που θα μας περιμένουν στον σταθμό θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου και συναντήσεις με φορείς.

 

Σημειώνουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η μετακίνησή μας να γίνει με αμαξοστοιχία από το σταθμό της Φλώρινας. Παρ’ότι είχε υπάρξει συμφωνία με την ΤΡΕΝΟΣΕ (με υψηλότατο τίμημα) για ενοικίαση αμαξοστοιχίας την τελευταία στιγμή η διοίκηση του ΕΔΙΣΥ και της ΤΡΕΝΟΣΕ ακύρωσε τα πάντα. Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΕΔΙΣΥ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ζηλιασκόπουλο για αυτή την άρνηση αυτή της τελευταίας στιγμής και τη μεθόδευση με την οποία έγινε όπου μετά από 10 μέρες διαβουλεύσεων ανακαλύφθηκε η «επικινδυνότητα» του δικτύου.

 

ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

 

Διεκδικούμε

 

  • Την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσ/νίκης-Έδεσσας-Άρνισας-Φλώρινας
  • Την ουσιαστική μείωση των εισιτηρίων που υπερδιπλασιάστηκαν.
  • Την Προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση στην Αριδαία. Την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη Δ. Μακεδονία.
  • Συνδυασμένες μεταφορές με βάση το σιδηρόδρομο.
  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηρόδρομου.  
Pin It

Αφήστε μια απάντηση