Κοινή γραμμή των πολιτικών δυνάμεων

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Ιουλίου, 2015

sumboulio-politikon-arxigonΜετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων,τραπεζική αργία, έλεγχο κεφαλαίων και ένα δημοψήφισμα τα ελληνικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ, βρέθηκαν σε μια κοινή γραμμή, την οποία θα πάει αύριο Τρίτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών
Θα κινείται με βάση το κείμενο των θεσμών που μπορεί να απορρίφθηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα αλλά δεν έφυγε ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Θα περιλαμβάνει τις ενστάσεις της κυβέρνησης για θέματα όπως η άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ, η περικοπή των αμυντικών δαπανών, ο ΦΠΑ στην εστίαση κ.ά.
Θα καλύπτει επαρκώς τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (η κυβέρνηση ζητά διετές πρόγραμμα).
Θα περιλαμβάνει ένα ισχυρό και εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα με αιχμή την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
Θα δεσμεύεται ότι στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Και τέλος και κατά προτεραιότητα θα λύνει το έντονο και πειστικό πρόβλημα ρευστότητας ώστε να επανέλθει σταδιακά σε συνθήκες ομαλότητα το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Ειδικότερα για το τελευταίο, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των τραπεζών, υπό την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, αναμένεται από ώρα σε ώρα να αποφασίσουν και στη συνέχεια να εκδοθεί νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την παράταση της τραπεζικής αργίας και των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων μέχρι μεθαύριο Τετάρτη.

TAGGED: Οικονομία, Πολιτική,