ΚΚΕ Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ημ/νία Ανάρτησης: 12 Σεπτεμβρίου, 2012

ΚΚΕ Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης
Τροπολογία, σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η προβλεπόμενη αύξηση, από τον Οκτώβρη, του συντελεστή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο και η εξομοίωσή του με εκείνον του πετρελαίου κίνησης, όπως επίσης να καταργηθούν πλήρως ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατέθεσε χθες (11/9/2012) το ΚΚΕ στη Βουλή.
Η τροπολογία, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Ελένη Γερασιμίδου, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Μωραΐτης, είναι συνέχεια των παρεμβάσεων του ΚΚΕ, εντός και εκτός Βουλής, για άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα δεινά της καπιταλιστικής κρίσης και της προσπάθειας της πλουτοκρατίας και των κυβερνήσεών της να τη διαχειριστεί σε όφελός της.
Η τροπολογία έχει ως εξής:
Α. Αιτιολογική Έκθεση επί της αρχής.
Η συγκυβέρνηση ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 11,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης, σε συνδυασμό και με την ακόμη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή, – όπως προκύπτει από την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος για το 2012, – της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα ακίνητα.
Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να προχωρήσει, όπως προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, από τον Οκτώβρη, στην περαιτέρω αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, και στην πλήρη εξομοίωσή του με εκείνο του πετρελαίου κίνησης. Πρόκειται για ενέργεια, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη αύξηση στην τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οδηγώντας επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην πλήρη αδυναμία προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης και αντιμετώπιση των συνεπειών του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Με την παρούσα τροπολογία, προτείνεται να ακυρωθεί η προβλεπόμενη εξομοίωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτούς του πετρελαίου κίνησης και γενικότερα η κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Β. Τα άρθρα της τροπολογίας.
ΑΡΘΡΟ 1: Ακυρώνεται η πρόβλεψη του κρατικού προϋπολογισμού του 2012 για την περαιτέρω αύξηση, από τον Οκτώβρη του 2012, του συντελεστή στο πετρέλαιο θέρμανσης σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο και η εξομοίωσή του με εκείνον του πετρελαίου κίνησης.
ΑΡΘΡΟ 2: Προτείνεται η πλήρης κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube