Κώστας Σέλτσας: Αποκαταστάθηκε η αδικία για τον ΕΝΦΙΑ των χαμηλοσυνταξιούχων

Κώστας Σέλτσας: Αποκαταστάθηκε η αδικία για τον ΕΝΦΙΑ των χαμηλοσυνταξιούχων
Μετά από προσωπική μου πρωτοβουλία, κατατέθηκε πριν 2 εβδομάδες στη Βουλή ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία συνυπογράφηκε από 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε την απώλεια της έκπτωσης στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι είχαν λάβει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο τέλος του προηγούμενου έτους.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου, που επανεξέτασε το θέμα και προχώρησε ήδη στην επανεκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για αυτούς τους περίπου 70.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Όλοι, λοιπόν, αυτοί οι φορολογούμενοι θα δικαιούνται κανονικά την έκπτωση.
Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από τα αυξημένα αντανακλαστικά της κυβέρνησης απέναντι σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, όπως οι φορολογικές εκπτώσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε ούτε μια στιγμή και να συμμετέχουμε στην μάχη της καθημερινότητας για να δίνουμε λύση στα προβλήματα των πολιτών. Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει και τυπικά η επίσημη απάντηση του Υπουργείου στην κατατεθείσα ερώτηση.
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας

Pin It

Αφήστε μια απάντηση