Κωστής Χατζηδάκης από Φλώρινα Έχουμε μια καφιενιακή κυβέρνηση!! (βίντεο)

Κωστής Χατζηδάκης από Φλώρινα Έχουμε μια καφιενιακή κυβέρνηση!! (βίντεο)

Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε τι είπε για την υπόθεση Novartis, το Σκοπιανό και την οικονομία

Ο ΣΥΡΙΖΑ στα 3 χρόνια που πέρασαν δεν τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις του στην τριετία αυτή είχαμε παγκόσμιο ρεκόρ στα ψέματα, ενώ οι υποτιθέμενοι Ρομπέν των Φτωχών έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους τόνισε ο κ Χατζηδάκης
Και δεν αναφέρομαι, συνέχισε, μόνο στις υποσχέσεις πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 αλλά και στις υποσχέσεις του Σεπτεμβρίου 2015. Τότε, ο κ. Τσίπρας είχε πει: Όχι στα funds για τα κόκκινα δάνεια. Περιορισμός των ιδιωτικοποιήσεων σε 9. Αναστροφή των αλλαγών στα εργασιακά. Και τι έκανε τελικά; Funds όχι μόνο για τα κόκκινα, αλλά και για τα πράσινα δάνεια. Υπερταμείο για 99 χρόνια και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων!

Τα capital controls του 2015 είναι ακόμα εδώ, όχι μόνο για να βασανίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά για να πιστοποιούν ότι δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομία της χώρας. Η ίδια η κυβέρνηση, άλλωστε, λειτουργεί ως βαρίδι με την υπερφορολόγηση (34 νέοι φόροι από το 2015 και μετά) και με την απέχθεια απέναντι τόσο στις διαρθρωτικές αλλαγές, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Ούτε ένα ευρώ από τους πόρους του ΕΣΠΑ δεν έχει φτάσει στις τσέπες μικρομεσαίων και ελεύθερων επαγγελματιών. H «λογιστική απορρόφηση» πόρων έχει μηδαμινό θετικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.

Σημερα οι κάτοικοι της Φλώρινας έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους: Η «κυβέρνηση των φτωχών» κόβει τα επιδόματα των τρίτεκνων και των πολύτεκνων. Και ενώ έχει επιβάλει 34 νέους φόρους, μειώνει έναν: των καζίνων!!
Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε μια χρησιμότητα: Ότι δοκιμάσαμε τους λαϊκιστές και είδαμε πόσο ακριβά κοστίζουν, τόσο στις «διαπραγματεύσεις» τους, όσο και στην καθημερινότητά μας. Και τώρα, μετά από αυτό, μπορούμε να δοκιμάσουμε να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Για το Σκοπιανό

Η Νέα Δημοκρατία, που έχει χειριστεί το θέμα των Σκοπίων από το 1992 και μετά μπορεί να είχε διαφορές μέσα στους κόλπους της παράταξης ως προς την τακτική, όμως ήταν σαφές ότι σύσσωμη η παράταξη έχει δώσει μια μάχη για να κρατήσει ό,τι περισσότερο μπορούσε και έχει κάνει μια πάλη.
Η άλλη παράταξη, που σήμερα κυβερνά, ξεκίνησε από την πεποίθηση με υπογραφές το 2008 Τσακαλώτου, Γαβρόγλου κτλ., ότι πρέπει το κράτος αυτό να λέγεται ‘’Μακεδονία’’. Όταν λοιπόν, έχεις μια κυβέρνηση που ξεκινά από αυτή την αφετηρία, άντε να πείσεις τον κόσμο της Μακεδονίας και όλη την Ελλάδα ότι μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την κυβέρνηση που έχει αυτή την αφετηρία.

Για αυτό και προέκυψαν τα συλλαλητήρια, για το Βουκουρέστι δεν είχαμε συλλαλητήριο γιατί υπήρχε εμπιστοσύνη για τους χειρισμούς του Καραμανλή και της τότε κυβέρνησης. Υπήρχε ενημέρωση στο πολιτικό σύστημα που τώρα δεν υπάρχει, αλλά πέραν αυτού υπήρχε η αίσθηση ότι γίνεται μια ουσιαστική εθνική προσπάθεια.

Τέλος για την υπόθεση της Novertis είπε ότι το κόμμα του θέλει πλήρη διαφάνεια.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση