Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «Δάφνες και Πικροδάφνες» παράσταση στην Φλώρινα

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «Δάφνες και Πικροδάφνες» παράσταση στην Φλώρινα

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

«ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ»
των Δημήτρη Κεχαϊδη και Ελένης Χαβιαρά
Σκηνοθεσία: Αντρέας Κουτσουρέλης

ΦΛΩΡΙΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στις 20.30
Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στηρίζοντας σταθερά τη σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία, παρουσιάζει τη νέα παραγωγή «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, σε σκηνοθεσία Αντρέα Κουτσουρέλη, η οποία θα παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με την στήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Φλώρινα το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδος (Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Πτολεμαΐδα , Άργος Ορεστικό, Κοζάνη).

Ο Αντρέας Κουτσουρέλης, μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε πέρυσι με την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, αναλαμβάνει να ανεβάσει ένα έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας. Πρόκειται για μια οξυδερκή κριτική της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, δοσμένης με κωμικό τρόπο, που προβάλλει το σκοτεινότερο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, την αλυσιδωτή διαπλοκή που επιβιώνει μέσω των πιο ευτελών τρόπων άσκησης εξουσίας: του εκβιασμού και του ρουσφετιού. Πρόσωπα έρμαια των παθών τους, φιλόδοξα, ημιμαθή, συνένοχα, που εκβιάζουν, απειλούν και προδίδουν με μεγάλη ευκολία σχέσεις και αξίες, αποτελούν ένα σημαντικό γρανάζι του τοπικού πολιτικού συστήματος.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση