Λίνα Μενδώνη στο ράδιο Λέχοβο 971 Στόχος η μουσειακού τύπου υποδομή στο Αμύνταιο (βίντεο & φωτο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Σεπτεμβρίου, 2022

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μουσειακού τύπου υποδομή στο Αμύνταιο ώστε τα χιλιάδες ευρήματα που βρέθηκαν στις ανασκαφές  στην περιοχή να βρούνε στέγη να γίνει η αποκατάσταση του και να γίνουν επισκέψιμα σε κατοίκους και επισκέπτες τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη στο ράδιο Λέχοβο 97.1.

Η κα Μενδώνη επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου σε συνέχεια της περιοδείας στην ΠΕ Φλώρινας επισκέφτηκε το Αμύνταιο την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Ιορδάνης Μπάντης με την παρουσία των αντιδημάρχων. Ο δήμαρχος Άνθιμος Μπιτάκης βρίσκεται στην Αθήνα για θέματα της περιοχής.

Στη συνέχεια η Υπουργός συζήτησε με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.

Οι πρόεδροι εξέφρασαν την αγωνία τους για την οικονομική δυσπραγία ζήτησαν επιπλέον φοροαπαλλαγές την οικονομική ενίσχυση για τα λειτουργικά τους έξοδα και τη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα βοηθήσουν ώστε να είναι βιώσιμοι και να συνεχίσουν το πολιτιστικό τους έργο.

Η κα Μενδώνη δεσμεύτηκε να απαντήσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου εάν είναι δυνατόν οι τοπικοί σύλλογοι που πλήττονται και από την απολιγνιτοποίηση να βοηθηθούν με ξεχωριστό κονδύλι και ζήτησε απ όλους τους προέδρους να καταθέσουν τις προτάσεις.

Τόνισε δε ότι σήμερα θα ενισχυθούν σύλλογοι με έργο και όχι σύλλογοι σφραγίδα όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Την κα Μενδώνη συνόδευαν ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης , Γραμματέας  Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου και στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα στον ΑΣΕΠ Αμυνταίου άλλο κλιμάκιο είχε συνάντηση με τους αγροτικούς συλλόγους τον Εμπορικό σύλλογο και τους Προέδρους των Αναργύρων και Βαλτονέρων

 

TAGGED: Αμύνταιο, Λίνα Μενδώνη, Πολιτική,