Ο Δήμαρχος Αμύνταιου Μάκης Ιωσηφίδης Έδωσε Συνέντευξη Στο Ράδιο Λέχοβο 97.1

Ημ/νία Ανάρτησης: 15 Ιανουαρίου, 2011

ioshfidis_makisΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Αμυνταίου κος Μάκης Ιωσηφίδης στο ράδιο Λεχοβο 97.1 την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στον απόηχο της καθόδου του στην Αθήνα .

Στην διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα ο κος Ιωσηφίδης είχε από κοινού με τους βουλευτές κκ Γιώργο Λιάνη , Στάθη Κωνσταντινίδη και τον δήμαρχο Φλώρινας κ Γιάννη Βοσκόπουλο συναντήσεις με την διοίκηση της τραινοσέ ώστε να βρεθεί λύση και να συνεχίσει να λειτουργεί η γραμμή Θεσσαλονίκη – Αμύνταιο – Φλώρινα , που πήρε παράταση έως 22 Ιανουαρίου . Πρώτο μας μέλημα είναι να συνεχίσει έστω και μετά μισά δρομολόγια ενώ ο δήμος θα καταθέσει σύντομα την πρόταση του στην τραινοσέ πάντως όπως χαρακτηριστικά είπε αφήσαμε τα πράγματα στην τύχη τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης συναντήθηκε με τον υφυπουργό παιδείας κ Πανάρετο στον οποίο πρότεινε την δημιουργία κολλεγίου με θέμα την αμπελουργία. Ο κος Ιωσηφιδης είχε συναντήσεις και με την ηγεσία του στρατού , όπως μας είπε ο δήμος θα αναλάβει την χρήση της τηλεθέρμασης του στρατοπέδου που σύντομα θα αριθμεί τα 500 άτομα .Ο δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία επέρριψε ευθύνες στην προηγουμένη δημοτική αρχή που δεν φρόντισε έγκαιρα σήμερα όμως το πρόβλημα δεν υφίσταται .

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με λυμένο το θέμα των εδράνων. Ο κος Ιωσηφίδης κλείνοντας είπε κρατάμε μικρό καλάθι για όσα λέγονται δεν θα κοροϊδέψουμε τους πολίτες λέγοντας πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε.

Από την εκπομπή στο ρυθμό της μέρας:

Οι παρεμβάσεις του Δημάρχου κινήθηκαν στους εξής άξονες:

Α. ΤΡΑΙΝΟ

Η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του τραίνου ήταν το αντικείμενο συνάντησης των δύο Βουλευτών Φλώρινας, κων Γιώργου Λιάνη και Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, του Δημάρχου Φλώρινας, κου Ιωάννη Βοσκόπουλου και του Δημάρχου Αμυνταίου, κου Μάκη Ιωσηφίδη με τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κο Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο. Συζητήθηκε και αναλύθηκε το θέμα του ελλείμματος της γραμμής Έδεσσα – Φλώρινα, καθώς και τρόποι χρηματοδότησής του. Ο Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση των άγονων γραμμών με 50 εκ. € από την Ελληνική Πολιτεία και στην ανυπαρξία αιτήματος μέχρι σήμερα για ένταξη του άξονα Έδεσσα – Φλώρινα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τις άγονες γραμμές. Την προσπάθεια εξεύρεσης πόρων της τάξης των 2 εκ. € από το πακέτο χρηματοδότησης των άγονων γραμμών ανέλαβαν οι Βουλευτές του Νομού, με την προσδοκία ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα, έστω την ύστατη στιγμή.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Μάκης Ιωσηφίδης, ανέλαβε την πραγματοποίηση επαφών με τη ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας της επιχείρησης με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας, που ενδιαφέρεται για τις δυνατότητες μεταφοράς των στρατιωτών της περιοχής. Με τον τρόπο αυτό γίνεται προσπάθεια άσκησης παράλληλων ενεργειών και πιέσεων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ ταυτόχρονα θα κατατεθεί από το Δήμο Αμυνταίου πρόταση για σύνδεση του τραίνου με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Η αναβολή της διακοπής των δρομολογίων του ΟΣΕ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είναι μία μικρή παράταση, που θα μπορέσει να χαρακτηριστεί επιτυχία μόνο εάν υπάρξει αποτέλεσμα από όλες τις προαναφερόμενες ενέργειες και επιτευχθεί η διατήρηση των δρομολογίων σε μόνιμη βάση.

Β. ΣΤΡΑΤΟΣ

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Μάκης Ιωσηφίδης, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο, κο Νίκο Παπαχρήστου, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΣ, Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη και τους δύο Υπαρχηγούς ΓΕΣ, Αντιστρατήγους Παναγιώτη Τσολακίδη και Δημήτριο Λυμπέρη, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την παρουσία του στρατού στο Αμύνταιο.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση, που έγινε σε άριστο κλίμα, δόθηκε λύση στο θέμα της τηλεθέρμανσης του στρατοπέδου και ξεμπλόκαρε η εγκατάσταση της νέας μονάδας Πυροβολικού στο Αμύνταιο, οι διαδικασίες για την οποία ξεκινούν άμεσα.

Το σημαντικότερο είναι ότι μετά από εκτενή διάλογο η νέα Δημοτική Αρχή απέσπασε δέσμευση για την εγκατάσταση και ακόμα μίας νέας μονάδας, έτσι ώστε τα στελέχη και οι οπλίτες που θα έλθουν στο στρατόπεδο Αμυνταίου να είναι 500 περίπου άτομα στο σύνολο.

Ανακινήθηκε επίσης το θέμα του παλιού στρατοπέδου Τεχνικού (ΤΥΠ), για το οποίο υποβλήθηκε αίτημα για παραχώρηση στο Δήμο Αμυνταίου, που έγινε δεκτό από την ηγεσία του Στρατού και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την παραχώρηση. Τέλος υποβλήθηκε αίτημα για την παραχώρηση του οικοπέδου στα ΣΟΑ Αμυνταίου και συζητήθηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα για την υλοποίηση του αιτήματος με τον Διευθυντή Διαχείρισης Περιουσίας Στρατού.

Η έναρξη της διευθέτησης των τεσσάρων αυτών πολύ σημαντικών για την πόλη του Αμυνταίου και την ευρύτερη περιοχή ζητημάτων, σηματοδοτεί μία νέα πορεία συνεργασίας του Δήμου Αμυνταίου με την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού, που θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για την περιοχή.

Γ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ – ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ

Στη συνάντηση των τεσσάρων προαναφερόμενων εκπροσώπων του Νομού Φλώρινας με τον Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κο Ιωάννη Πανάρετο, ο Δήμαρχος Αμυνταίου πρότεινε την ίδρυση εκπαιδευτικού ιδρύματος σύντομης (π.χ. διετούς) φοίτησης, με αντικείμενο την αμπελουργία και την οινοποιία. Ο Υφυπουργός, όπως και η Υπουργός, κα Άννα Διαμαντοπούλου, έδειξαν ενδιαφέρον για την πρόταση και συζήτησαν εκτενώς το θέμα με το Δήμαρχο Αμυνταίου, ο οποίος δεσμεύτηκε να υποβάλει άμεσα ολοκληρωμένο φάκελο με πλήρη καταγραφή των υποδομών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του προτεινόμενου ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων του εκτεταμένου αμπελώνα και των οινοποιείων της περιοχής Αμυνταίου. Διευκρινίζεται ότι η πρόταση δεν αφορά την ίδρυση τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, κάτι ανέφικτο υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά εκπαιδευτικού ιδρύματος μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τύπου Κολεγίου.

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube