Μαθητές από την Κρήτη τραγουδούν «η ξενιτιά σε χαίρεται» μπροστά από την Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο (βίντεο)

Μαθητές από την Κρήτη που βρέθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο το πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο κάθισαν μπροστά από την Καρυάτιδα κρατώντας μία ελληνική σημαία τραγούδησαν το παραδοσιακό τραγούδι «το Τζιβαέρι».

Τα παιδιά, συνοδεύονταν από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουβών  κ. Άντζελα Χαριστάκη, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, κάθισαν μπροστά από την Καρυάτιδα και κρατώντας μία ελληνική σημαία τραγούδησαν  «η ξενιτιά σε χαίρεται».

«Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Βρετανικό Μουσείο , αν και δε μας χαροποιεί καθόλου το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί, ως γνωστόν, τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα και η Καρυάτιδα που είναι σχεδόν κρυμμένη σε ένα δωματιάκι αντί να βρίσκεται με τις αδελφές της σε περίοπτη θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Τα μάτια μας γέμισαν δάκρυα, η συγκίνηση το δέος αλλά και η απογοήτευση στο έπακρο και ακολούθησε από τα παιδιά ένα project που ονομάζεται «Your Thoughts on Greece…for tourists in London» . Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κάναμε στους επισκέπτες του Μουσείου ήταν και το ‘αν επιθυμούν να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα’. Η απάντηση όλων 100% ήταν θετική», ανέφερε η κ. Χαριστάκη.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: cretalive.gr
Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/ MAKEDONES NEWS

Pin It

Αφήστε μια απάντηση