Μαθητές συγκέντρωσαν πάνω από έναν τόνο ανακυκλώσιμων συσκευών | Μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης στο Δήμο Εορδαίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 28 Μαΐου, 2024

Ο Δήμος Εορδαίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης, την ΔΕΗ Α.Ε., την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., το Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος, την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πτολεμαΐδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργάνωσε την Παρασκευή 24 Μαΐου, στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας, εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των μαθητών αλλά και των πολιτών, δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και τις εναλλακτικές μορφές κίνησης.

Giorth Anakykloshs Eordaia 2024 (2)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προσκλήθηκαν οι μαθητές των σχολικών μονάδων να φέρουν προς ανακύκλωση παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και να κάνουν το σχολείο τους πρωταθλητή ανακύκλωσης συσκευών.

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση από τα 30 σχολεία της Εορδαίας, παρακολούθησαν τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των σχολείων που συμμετείχαν και έπαιξαν πρωτότυπα παιχνίδια. Στο τέλος της εκδήλωσης έλαβαν δώρα (τσάντες και καπέλα) και λουλούδια για να ομορφύνουν τις γωνιές των σχολικών μονάδων.

 

Tην εκδήλωση χαιρέτησαν οι: Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης κ. Βασιλική Βόντσα, η Υπεύθυνη προγραμμάτων Α’/θμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης κ. Ελένη Παπαδοπούλου, ο Κλαδάρχης Περιβάλλοντος και Χρήσεων Γης κ. Τρύφωνας Μπάρμπας, ο Γεν. Δ/ντης της ΔΙΑΔΥΜΑ κ. Δημοσθένης Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δ/ντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας κ. Αντώνης Νίκου και ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος κ. Νέστορας Καραμάρκος.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν και τα σχολεία Πρωταθλητές της Ανακύκλωσης Συσκευών, στην οποία συμμετείχαν 13 σχολεία με περισσότερους από 1.100 μαθητές και συγκεντρώθηκαν πάνω από ένας τόνος ανακυκλώσιμες συσκευές.

Το πρώτο βραβείο δόθηκε από την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. ενώ το Ειδικό Βραβείο από την ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.

  • 1ο Βραβείο €300, στο 18ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας.
  • Ειδικό Βραβείο €100, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πτολεμαΐδας.  

Giorth Anakykloshs Eordaia 2024 (1) Giorth Anakykloshs Eordaia 2024 (5) Giorth Anakykloshs Eordaia 2024 (4)

TAGGED: Δήμος Εορδαίας, Πτολεμαΐδα,