Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία και με την μαζική συμμετοχή οι εκδηλώσεις από το Επιμελητήριο Φλώρινας στα πλαίσια της Κ.Ε.Ε.Ε.

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Ιουλίου, 2023

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΑΝ  ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Ε.

 

Με απόλυτη επιτυχία και με την μαζική συμμετοχή της επιχειρηματικής και επιμελητηριακής κοινότητας διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Φλώρινας μια σειρά εκδηλώσεων, το τριήμερο 21-13/07/2023, στα πλαίσια της διευρυμένης Συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.) που φιλοξένησε το τοπικό Επιμελητήριο στην Φλώρινα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με την ανοιχτή συνεδρίαση της διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε, κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Ιωάννης Μασούτης, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, δήλωσε ότι η Κ.Ε.Ε.Ε. παραμένει πάντοτε κοντά τις ελληνικές επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που προέκυψαν από τις συνεχόμενες οικονομικές, υγειονομικές και ενεργειακές κρίσεις, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την πορεία του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κύριος Σάββας Σαπαλίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στην Φλώρινα, αναφέρθηκε στα δυνατά και αδύνατα σημεία της τοπικής οικονομίας, αλλά και τις ευκαιρίες και κινδύνους που αντιμετωπίζει η τοπική επιχειρηματική κοινότητα στα πλαίσια της τρέχουσας διαδικασίας από-λιγνιτοποίησης. Επισήμανε δε την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του τοπικού οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου σε μια πράσινη και ψηφιακή κατεύθυνση, στοχεύοντας ιδίως στην αξιοποίηση των ενδογενών πόρων της περιοχής, όπως τα υψηλής διατροφικής αξίας  τοπικά αγροτικά προϊόντα, η υψηλής ποιότητας τοπική οινο-γαστρονομική παράδοση, και οι πλούσιοι αλλά ανεκμετάλλευτοι περιβαλλοντικοί – πολιτιστικοί και τουριστικοί πόροι.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑ 2023 (4)

Την επόμενη ημέρα το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα: “Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ”, με βασικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) κ. Συμεών Διαμαντίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων ως μοχλό ανάπτυξης τους.

Ακολούθως έλαβαν τον λόγο εκπρόσωποι Αναπτυξιακών Φορέων (ANKO ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ A.E., ΑΝΦΛΩ Α.Ε, ΚΑΝΩΝ ΑΜΚΕ) και διμερών Επιμελητηρίων (Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο,   Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο) οι οποίοι παρουσίασαν Καλές Πρακτικές Στήριξης της Διεθνοποίησης των Ελληνικών Επιχειρήσεων.

Αμέσως μετά, 4 Τοπικές Επιχειρήσεις με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα (ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, RGCC – Παπασωτηρίου Ιωάννης Μονοπρόσωπη ΑΕ, Τιριακίδης B&T Composites, και Μπόσκος Χρήστος και ΣΙΑ, Οινοποιεΐο) παρουσίασαν  αντίστοιχες καλές πρακτικές που εφαρμόζουν, και εν συνεχεία βραβεύτηκαν για τις επιχειρηματικές τους επιδόσεις στις διεθνείς αγορές.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑ 2023 (3)

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Φλώρινας και του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) για την από κοινού ανάληψη σχετικών δράσεων προώθησης της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.

Μετά την λήξη της Ημερίδας, ακολούθησε επίσκεψη σε 2 Οινοποιεία της περιοχής (ΕΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ και ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ) όπου δόθηκε η δυνατότητας στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα υψηλής ποιότητας τοπικά οινικά προϊόντα και τον τρόπο παραγωγής τους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το πρωί με την πραγματοποίηση τουριστικής περιήγησης στις Πρέσπες, όπου  δόθηκε στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν έναν διεθνώς καταξιωμένο αειφόρο τουριστικό προορισμό.

Τέλος, σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις  συμμετείχαν πλήθος τοπικών επιχειρηματιών, εκπροσώπων της επιμελητηριακής κοινότητας, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης αλλά και της κυβέρνησης, όπως ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης) κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο τοπικός βουλευτής κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, χαιρετισμό έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοπίστη Πέρκα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης,  ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Βαργιάμης,, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ κ. Θωμάς Αλγιανάκογλου, κ.λ.π.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑ 2023 (1)

                 

TAGGED: Επιμελητήριο Φλώρινας, Φλώρινα,