Με επιτυχία διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα judo παίδων και κορασίδων στην Κοζάνη –

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Απριλίου, 2022

Με επιτυχία διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα judo παίδων και κορασίδων στην Κοζάνη –

Το ‘παρών’ στους αγώνες έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Την Κοζάνη επέλεξε η Ελληνική Oμοσπονδία judo και διοργάνωσε  το διήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα judo  παίδων και κορασίδων Α και Β στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης στις 2 και 3 Απριλίου 2022.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, θέλοντας  να ενισχύσει τη διάδοση του ολυμπιακού αυτού αθλήματος, το οποίο η UNESCO έχει χαρακτηρίσει ως το καταλληλότερο αρχικό άθλημα για την ολοκληρωμένη ψυχοσωματική ανάπτυξη  παιδιών και νέων μεταξύ 4 και 21 ετών, διοργάνωσε με επιτυχία το διήμερο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  στην Κοζάνη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης ήταν αρωγοί και συνδιοργανωτές σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός.

Το παρών στους αγώνες έδωσε  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σημειώνοντας «Εκατοντάδες νεαροί αθλητές από όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα judo. To   ΔΑΚ  Λευκόβρυσης γέμισε από τις χαρούμενες φωνές των μικρών αθλητών που αγωνίζονται σε ένα άθλημα που τους μαθαίνει να μάχονται. Παλεύουν, βάζουν στόχους, γονατίζουν αλλά πολύ γρήγορα βρίσκουν τη δύναμη και ξαναστέκονται στα πόδια τους και συνεχίζουν. Το judo  είναι ένα άθλημα που βοηθάει τους αθλητές να διαμορφώσουν προσωπικότητες με πειθαρχία, μυαλά οργανωτικά, προσηλωμένα στους στόχους που βάζουν».

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Κοζάνη,