Αγροτικός σύλλογος Αμυνταίου: Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των αγροτών ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία-διεκδίκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/04

Φωτογραφία: Κώστας Γιορετσιδης

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των αγροτών ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία-διεκδίκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/04/2021 στο Αμύνταιο.

Η συγκέντρωση των τρακτέρ ξεκίνησε από το πρωί στα όρια της πόλης του Αμυνταίου και στην συνέχεια οι παραγωγοί, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, οργανωμένα και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας παρέλασαν στην πόλη του Αμυνταίου παρκάροντας στον δρόμο πάνω από την εκκλησία. Ακολούθησε ενημέρωση από την πρόεδρο Αγροτικού Συλλόγου περιοχής Αμυνταίου κα. Κρητικού Διαμάντω. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν όλοι μαζί στο δημαρχείο Αμυνταίου όπου περίμενε ο Δήμαρχος. Στην ολιγόλεπτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Αφού κατατέθηκαν τα αιτήματα των αγροτών βγήκαν έξω από το δημαρχείο για να γίνου οι  ανακοινώσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Κιοσές Ιωάννης και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μπιτάκης Άνθιμος, δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν την προσπάθεια των αγροτών ώστε οι αποζημιώσεις να γίνουν με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο και χωρίς τους περιορισμούς του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Επίσης τόνισαν ότι θα στηρίξουν σθεναρά και το αίτημα της προκαταβολής έναντι της αποζημίωσης που θα λάβει ο κάθε παραγωγός για να μπορεί να καλλιεργήσει.

Ο Αγροτικός Σύλλογος ευχαριστεί τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς, για την μαζική συμμετοχή αλλά και τους πολιτικούς για την στήριξη τους. Τέλος η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δήλωσε το παρόν του συλλόγου, και από εδώ και πέρα ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών.

 

                                                                                                 ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                                 ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση